eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orosz csúcsok a rekordok könyvében

A moszkvai metró napi 9-10 millió utassal a világ legforgalmasabb földalatti vasútja, a Bajkál a világ legmélyebb tava és Oroszországban él a világ legnagyobb sasfaja, amely egyedeinek súlya 9 kilogramm, szárnyának fesztávolsága 2,5 méter - egyebek mellett ezek az orosz rekordok is szerepelnek a Guinness Rekordok Könyvének legújabb kiadásában.

Újonnan került a könyvbe Natalja Kanunninyikova, aki 2006. március 26-án a New York-i Rockefeller Center előtti jégpályán egyetlen perc alatt 308-szor fordult meg saját tengelye körül.

Ugyancsak új rekord, hogy 2007-ben az egyik moszkvai szórakozóhelyen tartották a világ eddigi legnépesebb táncóráját, amelyen 1830 ember táncolt.

Régen tartja a helyét a rekordok könyvében a dagesztáni Omar Hanapijev, aki 2001. november 9-én a fogai közé vett kötéllel 15 méternyire elvontatta a Gunib elnevezésű, 576 tonnás tankhajót, s rekordját még senki nem tudta megdönteni. Hanapijev 12 éves korában határozta el, hogy egy akkoriban látott cirkuszi erőember nyomaiba lép, és mamája sem ellenezte a dolgot: a most 74 éves hölgy ma is fél kézzel 32 kilós súlyokat emelget és patkókat hajlít.

Szomorú módon a Guinness Rekordok Könyvében Oroszország hosszabb ideje a világon az első helyen áll az egy főre jutó alkoholfogyasztásban: 2003-ban az év folyamán az ország minden egyes lakosa 18 liter vodkát ivott meg.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×