eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Beperelte az orvost, mert amputálták a péniszét

Körülmetélést kért, de a péniszét amputálták, ezért beperelte az orvost egy amerikai férfi. Csak még azt nem döntötte el, mekkora kártérítést kérjen a beleegyezése nélkül végrehajtott beavatkozásért.

A 61 éves Phillip Seaton "a működőképesség, a szerelem és a vonzalom" elveszítéséért kér kártérítést attól az orvostól, aki egy kis darabka helyett az egész péniszét eltávolította.

Emellett azt is kérik a bíróságtól, hogy szabjon ki büntetést az engedély nélküli beavatkozásért John Patterson louisville-i orvosra.

Az áldozat ügyvédje szerint az orvos operációs naplójából egyértelműen kiderült, hogy azt hitte: rákot fedezett fel a betegen, ezért távolította el a péniszét. A későbbi vizsgálatok ugyan megerősítették a diagnózist, ám az ügyvéd szerint nem volt olyan veszélyes a kórt, hogy ilyen drasztikus, azonnali beavatkozásra lett volna szükség.

"Nem így kellett volna ennek történnie" - fogalmazott az ügyvéd. Az orvos ugyanis sem a férfitól, sem annak feleségétől nem kért hozzájárulást a pénisz eltávolításához, és értelemszerűen azt sem beszélte meg velük, lenne-e más megoldás.

Seatonon 2007 októberében hajtották végre a beavatkozást; azért választotta a körülmetélést, hogy könnyebben lehessen gyógyítani a gyulladást. A keresetet azonban csak most szeptemberben nyújtotta be az ügyvédje

Hasonló perre egyébként volt már példa: egy indianapolisi férfinak 2,3 millió dolláros kártérítést ítélt meg a bíróság, akinek szintén a beleegyezése nélkül távolították el a péniszét és a bal heréjét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×