eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Akkor úgy éreztem, jobb lenne, ha meghalnék"

Négy éven át tartotta fogva elrablója Shawn Hornbecket, aki most először mesélt arról, mit kellett átélnie ez idő alatt. Azt egyelőre nem lehet tudni, miért nem próbált segítséget kérni a fiú, amikor barátaival találkozott.

A CBS amerikai tévécsatornának nyilatkozott először az a 17 éves fiú, Shawn Hornbeck, akit 2002-től négy esztendőn át tartott fogva egy férfi. A gyereket otthona közeléből rabolta el Michael Devlin.

"Az első naptól fogva volt fegyvere. Nála volt az erő" - mondta Shawn, aki szerint azért épp őt rabolta el Devlin, mert rosszkor volt rossz helyen.

A férfi az első hónapban bánt a legkeményebben a fiúval: egy matracágyhoz kötözte, a száját pedig leragasztotta. "Nem fogok hazudni: ez volt az az időszak, amikor úgy tűnt, jobb lenne, ha meghalnék" - emlékezett vissza a borzalmakra Shawn Hornbeck.

Michael Devlin 2007 elején egy másik fiút is elrabolt, Shawn pedig biztos volt benne, hogy ez a halált jelenti számára. "Arra gondoltam, ő lesz itt helyettem. Ha valaki vesz egy új autót, mit csinál a régivel? Általában megszabadul tőle, ugye?" - mondta.

A két fiúra végül a rendőrség bukkant rá elrablójuk lakásában, St. Louis külvárosában. Michael Devlint már elítélték: életfogytiglani büntetését tölti emberrablásért és a fiatalok bántalmazásáért.

Az ügyben egy dolog nem világos: eddig nem sikerült választ találni arra, miért nem jelezte Shawn, hogy bajban van, amikor Devlin megengedte neki, hogy meglátogassa a barátait. Szülei szerint a fiú még nem áll készen arra, hogy erről beszéljen, ezért arra kérték az interjút készítő riportert, hogy erről ne faggassa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×