eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nézze meg, hogyan húzzák ki a gorilla fájós fogát!

Fogfájós gorillán segített egy magyar származású fogorvos Nagy-Britanniában. Kertész Péter két órán át dolgozott, mire sikerült kihúznia a hatalmas főemlős kettétört szemfogát.

A devoni Paignton Állatkertben élő gorillát, Pertinaxot elkábították, mielőtt Kertész Péter a 180 kilogrammot nyomó, hatalmas állat kezeléséhez látott volna.

Pertinax, akinek szemfogát - és annak majd' nyolc centiméter hosszú gyökerét - a szakértő kioperálta, a Paignton Állatkertben élő hím gorillák 25 éves vezetője.

Kertész Péter egyike annak a néhány fogorvosnak a világon, akik az állatkertek lakóit kezelik. Volt már dolga pandákkal, elefántokkal és bálnákkal is.

"Emberek vagy állatok, mindegy; ha kezelésre van szükségük, megkapják. Csak a méretek és a helyszínek különböznek. Az egész a csapatmunkáról szól" - magyarázta Kertész doktor.

"Ezek nagyon komoly feladatok: ritka teremtmények egészsége, néha az élete is az ember kezében van" - fűzte hozzá a fogász.

Kertész Péternek Londonban fogorvosi praxisa van; állatokkal 1978-ban kezdett foglalkozni, amikor egy állatorvos megkérte, hogy vessen egy pillantást egy macskára.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×