eur:
400.13
usd:
367.51
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Kisajátította a lakást a hívatlan óriáspók

Egy Afganisztánban szolgált brit katona hazatérésekor magával hozott egy óriáspókot is, amely halálra marta a kutyáját.

Lorraine Griffiths ejtőernyős férje hiába tért haza épségben az afganisztáni frontról, az ezt követő napok valódi rémálommá váltak családja számára.

A 32 éves férfi ugyanis véletlenül egy tenyér nagyságú tevepókot hozott haza a csomagjában. A nő elmondta: 16 éves fia bement a hálószobába, és kihúzta az ágy alatti fiókot. Ekkor egy óriási pók felmászott a kezére. A fiú rögtön elkezdett kiabálni 18 éves nővérének.

Megpróbálták a pókot sarokba szorítani, de túl nagy volt. Egy vállfával piszkálták, de az állat megharapta azt. Akkor bement a szobába a család kutyája, és elkezdte ugatni az óriáspókot.

"Bella hirtelen nyüszített egyet, és kirohant" - mesélte a nő.

A kutya nem sokkal a pókcsípés után olyan súlyosan megbetegedett, hogy el kellett altatni.

A pókot azóta sem tudták megtalálni a házban, ahonnan a család az eset után a feleség kérésére kiköltözött.

A tevepók akár 15 centiméteresre is megnőhet, és közel 20 kilométer per órás sebességgel is képes mozogni. Szakértők szerint a sivatagos helyeken élő pókfajta mérges, de embert nem képes ölni.

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×