eur:
388.97
usd:
363.36
bux:
68112
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nézze meg a különleges albínó bálnát!

Fehér bálna jött világra Nyugat-Ausztrália partjainál. Az albínó cet nagyon különleges, valószínűleg csupán tíz hozzá hasonló fajtársa él a Föld vizeiben.

A "kis" bálna nyolc hete született, akkor két tonnát nyomott; mára a súlya megkétszereződött, ám még így is aprócska 60 tonnás, kifejlett fajtársaihoz képest.

A cet, amelyet az aboriginalok, az ausztrál őslakók nyelvén Wigli Manungnak (fehér bálna) neveztek el, sok örömet okoz a Flinders Baybe látogatóknak.

A öbölbe sok anyaállat úszik fel, hogy ott adjon életet utódjának: azért nem a nyílt óceánon hozzák világra a borjakat, mert a déli simabálnák a hidegtől prímán védő zsírréteg nélkül születnek, és nem tudnának alkalmazkodni a mostoha körülményekhez.

A csaknem öt méter hosszú cet nem teljesen fehér, fekete foltok is vannak rajta; nem valódi albínó, hiszen a szeme színe kék, és nem rózsaszín.

Az öbölbe érkezőket mégis elbűvöli Wigli Manung látványa, ami nem csoda, hiszen a fehér színű bálnák rendkívül ritkák: a becslések szerint mindössze nagyjából tíz él belőlük a Föld vizeiben.

A déli simabálnák mérsékelten veszélyeztetettek, vadászatukat 1935-ben tiltották be.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×