eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bocsánatot kért a múzeumigazgató

Az olaszországi Velence egyik legtekintélyesebb múzeumának igazgatója nyilvánosan bocsánatot kért egy muzulmán nőtől, akit az intézmény egyik teremőre távozásra szólított fel, mert nem volt hajlandó levenni az arcát leplező fátylát.

Az olasz médiában és politikában heves vitát kiváltó incidens a velencei, 18. századi műkincseiről híres Ca Rezzonico múzeumban történt még vasárnap. "Sajnálom azt, ami történt, és ha a hölgy bármikor vissza kívánna térni múzeumunkba, szívélyesen fogjuk fogadni" - fogadkozott a Reutersnek nyilatkozva Filippo Pedrocco igazgató.

A látogató férje és gyermekei társaságában kereste fel a múzeumot és a bejáratnál családjának más tagjaival együtt átesett a szokásos biztonsági vizsgálaton. Amikor azonban felért a második emeletre, az ottani őr felszólította, hogy vegye le "nikáb" nevű, csak a szemeknek rést hagyó kámzsáját - vagy el kell hagynia az épületet. Az asszony az utóbbit választotta.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×