eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A paradicsomhajigálás mesterei

Negyvenezer ember vett részt a kelet-spanyolországi Bunol város híres paradicsomviadalán: az idei "Tomatina" során a piros zöldségféle terméséből 120 tonnát használtak fel a harcosok, köztük sok ázsiai, brit, amerikai, német, francia és orosz hajigáló.

A piros és lucskos ünnep hagyománya még a múlt század negyvenes éveiben nőtt ki egy barátok közötti paradicsomszüreti csatából. A környező Valencia tartomány Spanyolország veteményeskertjének számít.

A piros fiestára teherautókon szállították a túlérett muníciót, amelyet a jobbára félmeztelenre vetkőzött csatázók egy óra alatt lődöztek el egymásra leírhatatlan zűrzavar közepette.

Amikor a lövedékek elfogytak és elfolytak, a polgármesteri hivatal alkalmazottai a város lakóival együtt nagy fecskendőkkel mosták le a kövezetről és a házak faláról a piros lét, a versenyzők pedig a közeli folyó partján felállított sok száz alkalmi zuhanyozóban nyerték vissza eredeti színüket.

A polgármesteri hivatal büszkén közölte, hogy idén először számos orosz is akadt, aki szerint nem rossz a paradicsom. A Tomatinát megtisztelte dobásaival az olimpiai vízilabdatornán ötödik helyen végzett spanyol csapat is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×