eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

Újabb esélyt kapott Csita, a majomsztár

Hetedszer is jelölik Csitát, a Tarzan-filmek majomsztárját azon kevesek közé, akiknek neve odakerülhet a hollywoodi hírességek sétányára.

Az első olyan majom lehet Csita, akinek nevét megörökíthetik a hollywoodi hírességek sétányán. Gondozói remélik, hogy a döntnökök idén végre odaítélik az idős csimpánznak az elismerést. Ennek érdekében egy online petíciót is útjára indítottak, így próbálva hatni a jelöltekről döntő testületre.

A döntnökök minden év júniusában döntenek arról, hogy ki kaphat csillagot a hírességek sétányán. Egy-egy esztendőben általában 24 sztárt választanak ki, idén kétszázan reménykednek, hogy őket is éri a megtiszteltetés.

Johnny Weissmüller állandó társa a Tarzan-filmekben nem az első állat lenne, akinek neve odakerül a halhatatlanok közé: Lassie-ét, valamint az 1920-as évek kutyasztárjaiét, Strongheartét és Rin Tin Tinét már megörökítették, és a hírességek között szerepel a Szezám utca Breki békája, Godzilla és Donald kacsa is.

Ha Csita végre csillagot kaphatna a hírességek sétányán, az nemcsak elismerés lenne az egyik legnagyobb nemzetközi állatsztár számára, hanem ráirányítaná a figyelmet az emberszabású majmokat fenyegető veszélyekre is - áll a petícióban.

Csita nemcsak azért különleges, mert nagysikerű filmekben - a Tarzan-sorozatban, vagy az 1967-es Doctor Dolittle-ben - szerepelt, hanem mert ő a világon a legidősebb élő emberszabású: 1932. április 9-én született, vagyis 76 esztendős.

A csimpánznak, aki Palm Springsben tengeti nyugdíjas napjait, MySpace oldala is van, ahol megnézhetők festményei, és amelyből kiderül, hogy kedvenc zenekara a The Monkees.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×