eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Felébredt a kómából az amstetteni rém lánya

A 19 éves Kerstin Fritzl héthetes kómából ébredt fel Ausztriában, és már családjával tölti az időt egy biztonságos kórteremben. A lány 19 év után most döbbent rá először, hogy van élet a cellán kívül is.

Kerstin Fritzl április 19-én szabadult ki közel 20 éves fogságából. Josef Fritzl 24 éven keresztül tartotta bezárva Elisabeth lányát, akit számtalanszor megerőszakolt az amstetteni házában kialakított cellában. A vérfertőző kapcsolatból 7 gyerek született.

Josef Fritzlnek és lányának első közös gyereke Kerstin volt, aki idén áprilisban súlyosan megbetegedett és elveszette az eszméletét. A most 73 éves szexőrült apa megkegyelmezett a beteg lánynak, és megengedte, hogy születése óta először kijöjjön a pincebörtönből, és kórházba kerüljön.

Az orvosok úgy döntöttek: mivel a lánynak súlyos szervi problémái léptek fel, mesterséges kómában kell tartani. Május végén a doktorok elkezdték felébreszteni a 19 éves lányt, aki jól reagált, és egyes jelentések szerint a szemét is kinyitotta.

Tegnap az a hír látott napvilágot, hogy Kerstin teljesen felébredt a kómából - ezt a kórház illetékesei is megerősítették. Az alsó-ausztriai regionális rádió beszámolója szerint a lány már anyjával és testvéreivel van egy külön a számukra kialakított kórházi kórteremben, ami a cellához hasonlóan van berendezve. Itt barátkozhat azzal a külvilággal, amiről 19 éven át semmit sem tudott.

Egyes hírek szerint Kerstint kikérdezi a rendőrség arról, hogy Fritzl Elisabethen kívül a gyerekeket is szexuálisan zaklatta-e a pincebörtönben.

Kerstinen kívül a föld alatti, ablaktalan cellában élt Elisabeth másik két gyereke, a most 5 éves Felix, illetve a 18 éves Stefan is. Fritzl a vérfertőző kapcsolatból született többi gyereket magához vette, és normális körülmények között a feleségével felnevelte. A hetedik gyerek születése után pár nappal meghalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×