eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb fogak és csontok kerültek elő a borzalmak otthonából

Újabb csontdarabokat és fogakat találtak a rendőrök a Jersey szigetén álló, egykor nevelőotthonként működő Haut de la Garenne-ben. Az épületet hónapok óta vizsgálják a nyomozók, mert felmerült a gyanú, hogy gyermekeket kínoztak és öltek meg a falak között.

Újabb, gyermekbántalmazásra utaló nyomokat találtak a Jersey szigetén álló egykori gyermekotthonban: a hétvégén nyolc tejfogra és közel harminc csontdarabra bukkantak az épület nemrég feltárt, titkos helyiségeiben.

A maradványok egy részén égésnyomok látszanak, ezért a nyomozók feltételezik, hogy korábban tűzbe vetették őket. A pincehelyiségekben a szakértők korábban betonkádakat, vérrel átitatott textildarabokat és béklyókat találtak.

A gyermekotthon egykori lakói közül száznál is többen állítják, hogy míg a Haut de la Garenne-ben éltek, szexuálisan zaklatták, vagy fizikailag bántalmazták őket.

A nyomozást vezető Lenny Harper elmondta: hat fogat már megvizsgáltak az orvosszakértők, akik megállapították, hogy azok közül öt nem természetes módon esett ki, és minden bizonnyal két különböző gyerekéi voltak.

Azt, hogy a csontdarabok mennyi idősek, eddig nem sikerült pontosan megállapítani: a II. világháború előtti időszakból éppúgy származhatnak, mint a 70-es vagy 80-as évekből - közölte a rendőrség.

Korábban azt a koponyadarabnak hitt csontszilánkot, amelynek megtalálása nyomán elrendelték az átfogó vizsgálatot az egykori gyermekotthonban, ki kellett venni a bizonyítékok sorából, mert kiderült, hogy nem emberi csont: egy darab fa vagy kókuszhéj.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×