eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Szórakozásból öltek a tizenéves sorozatgyilkosok

Puszta kedvtelésből ölt meg tavaly nyáron bestiális kegyetlenséggel 21 embert három tizenkilenc éves dnyipropetrovszki fiú, akiknek az ügyében most zárult le a nyomozás.

Az egykori osztálytársak minden indok nélkül gyilkoltak a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszkban és környékén, csak azt tartották szem előtt, hogy a kiszemelt áldozat ne tudjon védekezni. Sokszor kerékpáron vagy mopeden közlekedő embereket ütöttek le hátulról ólommal töltött vascsővel, de öltek bokor alatt alvó hajléktalant is, és áldozataik arcát rendszerint kalapáccsal verték szét - írta legfrissebb számában a kijevi Fakti című országos napilap.

A helyi rendőrség szerint majdnem tévútra vitte a nyomozást az elkövetés rendkívül kegyetlen módja, amelyből eleinte a nyomozók arra következtettek, hogy eszement drogosokat vagy kéjgyilkosokat kell keresniük. A fiúk általában éjszaka öltek, de követtek el gyilkosságot fényes nappal is. Előfordult, hogy egy este alatt két-három emberrel végeztek.

Több gyilkosságukat mobiltelefonos kamerával rögzítették. Az egyik ilyen felvételen látható, amint az egyik elkövető levágja a még élő áldozat fülét, és a kezében tartva ugat bele, mint egy mikrofonba, miközben a társa késsel szurkálja a fekvő testet, és vidáman kommentálja a történteket. A fiúk előszeretettel fényképezték egymást megölt áldozataikkal együtt.

A nagy erőket mozgósító rendőrséget a támadások túlélőinek és több szemtanúnak a vallomása vezette nyomra. Kiderült, hogy a tettesek húsz év körüli, jól öltözött fiatalemberek, akik Daewoo autóval és mopedekkel közlekednek.

Azt hiszik, jön a mama, és minden bajnak vége

Kézre kerülése után a három gyanúsított készségesen beismerte, majd a helyszíneken rekonstruálta a gyilkosságokat. Ezzel kapcsolatban Volodimir Suba dnyipropetrovszki megyei ügyész elmondta: a fiatalok olyan részletességgel meséltek a nyomozóknak rémtetteikről, mintha egymást akarták volna túllicitálni, még olyan epizódokra is kitértek, hogy milyen szögben szúrták a csavarhúzót áldozatuk szemébe.

A hatóság szerint nagyon sok terhelő bizonyíték szól a három gyanúsított ellen, akik még csak fel sem fogják cselekedeteik embertelen voltát, így megbánást sem tanúsítanak. Az ügyész a kegyetlen számítógépes játékokat és filmeket okolja, mert a teljesen hétköznapi elkövetők az egészet szórakozásként fogták fel, amivel kitűnhetnek, így tetteiket egyikük a vallomásában jó balhénak nevezte, amire idős korukban lehet majd emlékezni.

Mintha virtuális világban élnének - mondta a közvádló - aki szerint, a fiúk, akikre életfogytiglani büntetés vár, a vizsgálati fogságban is abban reménykednek, hogy nemsokára vége az egésznek, jönnek a szülők és hazaviszik őket. Egyikük állandóan azt kéri, hogy engedjék be hozzá az anyját.

Az ügyész szerint a társadalom okulására és a hasonló esetek megelőzése érdekében a világ elé kell tárni a fiatal sorozatgyilkosok rémtetteit, a felvételek ugyanis olyan borzasztó kegyetlenségről árulkodnak, amitől az egészséges lelkületű ember elájul.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×