eur:
398.98
usd:
364.71
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Madonnánál csak egy nő jobb

Madonna hetedik albumával az amerikai Billboard ranglista első helyén debütált, ám van egy másik énekesnő, aki már több lemezzel landolt a lista élén.

Madonna hetedik albuma, a Hard Candy az amerikai ranglista élén landolt - nincs ebben semmi meglepő, hiszen így volt ez az előző hat lemezével is. A megjelenését követő első héten 26 ezer példány fogyott belőle, így sikerült letaszítania a trónról a múlt heti első helyezettet, Mariah Carey-t.

Madonnának azonban nem sikerült rekordot döntenie ezzel, mert van egy énekesnő, aki karrierje során több albummal nyitott a híres Billboard lista élén: Barbra Streisand, aki szám szerint nyolc lemezével hajtotta végre a bravúrt.

Barbra Streisand már összesítésben is megelőzi a popdívát: az első helyen szereplő első és utolsó album közötti időtartamban. Ez Streisandnál valamivel több mint 33 év, míg Madonna "csak" 23 évvel büszkélkedhet - igaz eggyel kevesebb lemeze jelent meg eddig.

A két díva között ezen kívül is van különbség. Streisand tehetségét például már pályája legelején elismerték egy Grammy-díjjal, míg Madonnának erre 7 évet kellett várnia, és akkor is csak a legjobb videó kategóriában vihette haza a gramofonszobrocskát - bár 1999-ben már ünnepelt sztárként 3 Grammy-elismerést is bezsebelhetett egyetlen este alatt.

Vitathatatlan azonban, hogy mindkét dívának óriási kulturális hatása volt és van. Ezt bizonyítja az is, hogy Streisand 1984 áprilisában szerepelt a mértékadó közéleti magazin, a Time címlapján, míg Madonna fotója 1985 májusában szerepelt a címoldalon.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Megjött a  jegyzőkönyv, mutatjuk a reakciókat

Megjött a jegyzőkönyv, mutatjuk a reakciókat

Tegnap a forint 402-ről 399 közelébe erősödött az euróval szemben, miután esett az olaj ára és elmaradt a várt kínai fiskális lazítás. A mai nap egyelőre felemásan alakul, az euró gyengélkedésének köszönhetően tovább tud erősödni a forint, a dollárral szemben azonban rosszul teljesít a hazai deviza. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×