eur:
398.71
usd:
364.11
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Milliókat rejtett az ágy

Alaposan meglepődött egy buddhista alapítvány négy munkatársa, amikor az év elején egy korábban adományként átvett ágy fejrészében mintegy kétmillió baht, vagyis mintegy 11 milló forint összértékű készpénzt és értéktárgyat talált. A megtalálók jelentették a meglelt értékeket.

A minap került elő a kincs jogos tulajdonosa: Rungroj Trairosszopon és húga, Vallapa. Mint kiderült, az ágy az öt évvel ezelőtt elhunyt édesanyjuké volt.

A bútordarabot a testvérpár 2006-ban adományozta a Vat Szuan Keo templom keretében működő alapítványnak, mit sem sejtve, mekkora vagyon rejtőzik benne.

A testvérek kétséget kizáróan tudták bizonyítani, hogy valóban ők a jogos tulajdonosok, egyrészt a talált tárgyak között szereplő karóra eredeti számlájával, másrészt a pénz kötegeléséhez használt műanyagszalagok révén, amiket egészen a pénzt kiadó bankfiókig vissza tudtak vezetni.

A becsületes megtalálók pénzjutalomban részesültek a szerencsés testvérektől, míg az alapítvány az ágy értékének a többszörösét, 300 ezer baht, mintegy 1,65 milló forintot készpénzt kapott.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×