eur:
399.35
usd:
364.16
bux:
74284.77
2024. október 9. szerda Dénes

Elgázosítással fenyegette földalatti családját a szexszörnyeteg apa

Josef Fritzl, aki 24 éven keresztül tartotta fogva és zaklatta lányát háza pincéjében, azzal fenyegetőzött, hogy elgázosítja az ablaktalan cellát, ha a gyermek megpróbál elszökni. Egyre több a bizonyíték arra, hogy a férfi nem egyedül követte el a borzalmakat.

Josef Fritzl állítólag azzal tartotta fogságban lányát - akitől hét gyereke született amsetteni háza pincéjében -, hogy megfenyegette: olyan szerkezetet szerelt fel, amit ha kinyit, gáz ömlik belőle, és ha szökni próbál, el tudja gázosítani az ablaktalan cellát.

Fritzl a kertjéből nyíló melléképület pincéjében 24 évig tartotta bezárva lányát, Elizabethet, akitől hét gyereke született, közülük hármat lányával együtt a tömlöcben tartott. Az osztrák rendőrség szóvivője elmondta: jelenleg vizsgálják, hogy valóban rendelkezésére állt-e a gázosításra alkalmas berendezés.

A zsarnok, aki hadseregnek tekintette családját

Fritzl feleségének testvére az osztrák médiának úgy nyilatkozott, hogy a mérnök foglakozású férfi katonai diktátorként bánt családjával, és több időt töltött a pincében, mint a házban. Szerinte általában reggel kilenckor ment a pincébe, és gyakran az egész éjszakát ott töltötte azzal az indokkal, hogy az új gépei vázlatait készíti. Senkit sem engedett még az épület közelébe sem - felesége sem vihetett neki kávét.

"Igazi zsarnok volt, mindig is utáltam őt. Úgy bánt a gyerekeivel, mint egy kiképzőtiszt, mintha egy hadseregben éltek volna" - mondta Christine, a férfi 63 éves feleségének testvére, aki hozzátette: Fritzl mindig is elnyomta nejét, állandóan kövérnek nevezte őt, és már 20 éve nem volt szexuális kapcsolatuk.

A 73 éves férfi azt mondta a rendőröknek, hogy már azon gondolkodott: szabadon engedi több mint két évtizeden keresztül fogva tartott lányát és három gyerekét, így véget tud vetni kettős életének. A fedősztoriról már karácsonykor gondoskodott: levelet íratott a bezárt lányával, hogy hat hónapon belül otthagyja azt a szektát, ahova elszökött.

Fritzl úgy gondolta, hogy a szektás történettel meg lehet majd magyarázni a "tékozló lány" sápadtságát és rossz fizikai állapotát.

Volt segítője is?

Több tény is azt a feltételezést támasztja alá, hogy Fritzl nem egyedül követte el borzalmas tetteit. Az ajtó például, amivel elzárta földalatti családját a valós élettől, több mint háromszáz kilogrammot nyomott, és egyes vélemények szerint nem lehetett egyedül ki-be nyitogatni.

Ráadásul a férfi többször is nyaralni ment. Többek között három teljes hetet töltött Thaiföldön egyik barátjával, és kizárható, hogy a 60 négyzetméteres összterületű tömlöcben fel tudott halmozni annyi élelmet, amennyire ennyi ideig szüksége volt a fogvatartottaknak - vagyis kellett egy segítő is, aki a nyaralás ideje alatt helyettesítette a pszichopata apát.

Egy tettestárs létezését feltételezi az a lakó is, aki 12 évig bérelt Fritzléknél lakrészt, és aki többször látta a férfit egy másikkal együtt bemenni a borzalmak pincéjébe.

Az osztrák rendőrség a "szexszörnyeteg" ellen még nem emelt vádat, mert az ügy egyelőre kezdeti nyomozati szakaszban tart. Szakértők azonban valószínűnek tartják, hogy Josef Fritzlt nemi erőszakon kívül fogságban tartásért, vérfertőzésért és kényszerítésért vonják majd felelősségre.

A jelenlegi törvényes rendelkezések szerint nemi erőszak elkövetéséért maximum tizenöt év börtönbüntetést szabható ki Ausztriában.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Éles hangon válaszolt a magyar kormányfő az EU-elnökségi programbeszédére reagálók felszólalásaira. Kritizálta az Európai Bizottság elnökét és a néppárti frakció vezetőjét is. Kitért arra is, hogy Nyugat-Európában hány orosz dolgozik országonként, és hogy miként kereskednek "fedett módon" az oroszokkal EU-tagállamok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, míg Ázsiában vegyes mozgásokat láttunk ma reggel. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt csak minimálisak az elmozdulások. A gazdasági adatokat tekintve, ma a német külkereskedelmi mérleggel és Japán gépipari rendelésállományával indult a nap, majd délután az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-igénylések számának változásáról vallanak, míg a Fed jegyzőkönyve betekintést nyújt a központi bank monetáris politikájának jövőbeni alakulásába.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×