eur:
401.88
usd:
365.83
bux:
0
2024. október 8. kedd Koppány

Drog és szex az étteremben - ami az útikönyvből kimaradt

Bizonyítványát magyarázhatja a közkedvelt útikönyvek, a Lonely Planet-sorozat kiadója, miután egyik írójuk azt nyilatkozta, hogy a Közép- és Dél-Amerikáról szóló könyvei megírása közben több időt töltött lányok meghódításával és drogárusítással, mint a menetrendek böngészésével.

A modern útikönyvek legfőbb jellemzője, hogy pontos képet adnak arról, mit hol találunk az utazásaink során, hogyan kell viselkednünk ahhoz, hogy ne sértsük meg a helyi embereket és szokásokat, hogyan kapcsolódjunk be a helyi életbe akár a világ legtávolabbi csücskén is.

Ezt hirdette magáról a Lonely Planet is, legalábbis eddig. Nemrég ugyanis egyik szerzőjéről, Thomas Kohnstammről kiderült, hogy mialatt a kiadó pénzén utazgatott, nem éppen annak etikai elvárásainak megfelelően végezte munkáját.

A szerző a latin-amerikai országokról írt több mint egy tucat könyvet, amelyeket most alaposan át kell néznie a kiadónak. A szerző ugyanis bevallotta: voltak olyan helyek, amelyeket úgy készített el, hogy oda sem utazott, mert kevésnek találta azt a pénzt, amelyet a kiadótól kapott a munkára.

Beszámolt prostituáltakkal folytatott kalandokról is, valamint arról, hogyan invitálta meg egy étterem tulajdonosnője, akivel a zárás után nem éppen funkciója szerint használták a vendéglátó egység egyik asztalát.

A szerző elfogadott ingyenes utakat is, amelyeket a Lonely Planet szabályzata kifejezetten tilt.

A kiadó a hírekre levélben reagált, amely szerint ellenőrizni fognak minden egyes adatot, amely Thomas Kohnstamm könyveiben szerepel. Ha kell, át is írják a Brazíliáról, a Chiléről, a Venezueláról vagy Kolumbiáról szóló könyveket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Megszólalt a kormány a Nők40-ről

Az OECD átfogó nyugdíjreform-csomagot írt Magyarország számára, összhangban a helyreállítási EU-források egyik céljával, ám a kormányzat úgy nyilatkozott, hogy nem terveznek reformot. Az elmúlt napokban célkeresztbe került, hogy ha már nem lesz átfogó reform, legalább a Nők40-en változtasson a kormány - amely egyébként része az OECD anyagának is -, most azonban az is kiderült, hogy ezen a téren sem lesz módosítás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×