INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Sokkolta környezetét a gyermeket váró férfi

Infostart / InfoRádió
Gyermeket vár egy transzszexuális férfi, aki nőnek született, de később részlegesen férfivá operáltatta át magát, és házasságban él egy nővel. Egyesek átverésre gyanakodnak, mások szerint egy televíziós show-val kötöttek zsíros szerződést.

A 34 éves Thomas Beatie művi megtermékenyítés révén már ötödik hónapos terhes, és határtalanul boldog, akárcsak házastársa, Nancy, akivel tíz éve szilárd kapcsolatban élnek - adta hírül egy amerikai, melegek számára készülő magazin, amely képet is közölt a terhes férfiról.

A házaspár eredetileg másként tervezte a gyermeket, de mivel Nancy egy műtét miatt nem szülhet, csak ez a lehetőség maradt számukra.

"Én leszek a lányom apja, Nancy pedig az anyja. Egy szabályos család" - nyilatkozta Thomas Beatie.

Amikor férfivá operáltatta át magát, csak a melleit távolították el, és tesztoszteron férfihormonnal kezelték, de petefészkét és méhét nem távolították el. Ennek köszönhetően, bár férfinak érzi magát, képessé vált a gyermek kihordására és megszülésére. Mint hangsúlyozta, az "anyaság" nem változtatta meg identitását, továbbra is férfinak érzi magát.

A terhességhez fel kellett hagynia a nyolc éve zajló tesztoszteronterápiával, amely női ciklusát elnyomta, és ez egyáltalán nem volt könnyű döntés a számára. A terápia befejezése után négy hónappal újraindult a menstruációja, majd sikerült a teherbeesés. A lelki traumát nehezen viselte. Gondot okozott megfelelő orvost találni, diszkrimináció sújtotta, sőt gúnyolódtak is rajta.

Thomas Beatie-nek ez már a második terhessége: első ízben hármasikrekkel volt várandós, de életveszélyesbe került, és elveszítette magzatait. Újabb terhessége azonban komplikációmentes, a baba júliusban világra jöhet.

Átverés?

A hír sokkolta az amerikai transzszexuális férfi ismerőseit. Egy rokona szerint megkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az esettel kapcsolatban.

Többen azt gyanítják, hogy Thomas Beatie és felesége eladta történetét a népszerű televíziós show háziasszonyának, Oprah Winfrey-nek. "Egy nagy üzletet kötöttek, ez hamarosan ki is derül" - emelte ki egy szomszéd.

Egy másik szomszédjuk ugyanakkor azt állítja: átverés, hogy a férfi várandós. Ron Schlieper elmondta: néhány napja látta az utcán Thomas Beatie-t, és egyáltalán nem tűnt terhesnek. "A feleségével sétált, és nem gömbölyödött a hasa. Ha az említett kép egy hónappal ezelőtt készült, akkor nagyobbnak kellene lennie a hasának" - mondta.

Ron Schlieper hozzátette: amikor beszélt a férfi feleségével, Nancy-vel, a nő azt mondta neki, hogy ő az, aki gyermeket vár.

A címlapról ajánljuk