eur:
394.08
usd:
369.83
bux:
65692.96
2024. április 23. kedd Béla

Sokkolta környezetét a gyermeket váró férfi

Gyermeket vár egy transzszexuális férfi, aki nőnek született, de később részlegesen férfivá operáltatta át magát, és házasságban él egy nővel. Egyesek átverésre gyanakodnak, mások szerint egy televíziós show-val kötöttek zsíros szerződést.

A 34 éves Thomas Beatie művi megtermékenyítés révén már ötödik hónapos terhes, és határtalanul boldog, akárcsak házastársa, Nancy, akivel tíz éve szilárd kapcsolatban élnek - adta hírül egy amerikai, melegek számára készülő magazin, amely képet is közölt a terhes férfiról.

A házaspár eredetileg másként tervezte a gyermeket, de mivel Nancy egy műtét miatt nem szülhet, csak ez a lehetőség maradt számukra.

"Én leszek a lányom apja, Nancy pedig az anyja. Egy szabályos család" - nyilatkozta Thomas Beatie.

Amikor férfivá operáltatta át magát, csak a melleit távolították el, és tesztoszteron férfihormonnal kezelték, de petefészkét és méhét nem távolították el. Ennek köszönhetően, bár férfinak érzi magát, képessé vált a gyermek kihordására és megszülésére. Mint hangsúlyozta, az "anyaság" nem változtatta meg identitását, továbbra is férfinak érzi magát.

A terhességhez fel kellett hagynia a nyolc éve zajló tesztoszteronterápiával, amely női ciklusát elnyomta, és ez egyáltalán nem volt könnyű döntés a számára. A terápia befejezése után négy hónappal újraindult a menstruációja, majd sikerült a teherbeesés. A lelki traumát nehezen viselte. Gondot okozott megfelelő orvost találni, diszkrimináció sújtotta, sőt gúnyolódtak is rajta.

Thomas Beatie-nek ez már a második terhessége: első ízben hármasikrekkel volt várandós, de életveszélyesbe került, és elveszítette magzatait. Újabb terhessége azonban komplikációmentes, a baba júliusban világra jöhet.

Átverés?

A hír sokkolta az amerikai transzszexuális férfi ismerőseit. Egy rokona szerint megkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az esettel kapcsolatban.

Többen azt gyanítják, hogy Thomas Beatie és felesége eladta történetét a népszerű televíziós show háziasszonyának, Oprah Winfrey-nek. "Egy nagy üzletet kötöttek, ez hamarosan ki is derül" - emelte ki egy szomszéd.

Egy másik szomszédjuk ugyanakkor azt állítja: átverés, hogy a férfi várandós. Ron Schlieper elmondta: néhány napja látta az utcán Thomas Beatie-t, és egyáltalán nem tűnt terhesnek. "A feleségével sétált, és nem gömbölyödött a hasa. Ha az említett kép egy hónappal ezelőtt készült, akkor nagyobbnak kellene lennie a hasának" - mondta.

Ron Schlieper hozzátette: amikor beszélt a férfi feleségével, Nancy-vel, a nő azt mondta neki, hogy ő az, aki gyermeket vár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×