eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Semmi sem szent: a müncheni tragédia emléksálait is eladták a drukkerek

A tiszteletlen drukkerek az interneten kínálták eladásra azokat az emléksálakat, amelyeket az 1958-as müncheni tragédia ötvenedik évfordulóján, a vasárnapi Manchester United-Manchester City mérkőzés előtt osztottak ki a szurkolóknak.

Valamennyi néző, aki vasárnap kilátogatott a manchesteri rangadóra, az Old Trafford stadionba, kapott egy levelet a United igazgatójától, egy másolatát az 1958. február 6-i tragédia utáni első mérkőzés programfüzetének, valamint egy emléksálat.

A Manchester United-Manchester City mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, és ekkor tartotta a magasba a 76 ezer szurkoló a sálakat.

Sokan azonban megpróbáltak ebből is hasznot húzni, és az interneten kínálták eladásra a sálakat. Érdekes, hogy már a mérkőzés előtt is felkerült néhány darab az eBay nevű internetes aukciós oldalra, majd a találkozó után több tucatnyit árultak.

A sálak három és hatvan font közötti áron mozogtak, ám az oldalt üzemeltető cég közbelépett, és megtiltotta ezeknek a sálaknak az értékesítését az interneten, azok egyedisége és a tragédiával való kapcsolata miatt.

A Manchester United üdvözölte a lépést. Az ötven évvel ezelőtti tragédia egyik túlélője, Albert Scanion kiemelte: az emberek nem azért járnak az ilyen meccsekre, hogy pénzhez jussanak utána.

A Manchester United játékosai 1958. február 6-án Belgrádból tartottak hazafelé egy BEK-találkozóról, amikor a müncheni tankolást követően a repülőgép harmadszorra sem tudott felszállni, kiszaladt a kifutópályáról és közel 200 km/órás sebességgel egy épületnek csapódott. A tragédiában nyolc játékos vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×