eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Értéktelen ócskaságok voltak a vagyonokért vett sportrelikviák

Hamis sportrelikviákkal kereskedett az a férfi, aki csalás vádjával áll a bíróság előtt. A brit férfi több tízezer fontot csalt ki hamis autogramokkal ellátott mezekért és fényképekért.

Többek között David Beckham, Ian Rush, Sir Alex Ferguson, Steven Gerrard, Ruud van Nistelrooy, valamint a rögbisztár Jonny Wilkinson aláírásával ellátott fényképeket, és Michael Owen által dedikált mezt kínált eladásra egy brit férfi.

A 45 éves Graeme Walker chesteri üzletében és az interneten árulta az értékesnek feltüntetett termékeket, amelyeket Faisal Madani nevű társától kapott.

A sportrelikviákat az utóbbi időben sokan keresik, és hajlandók érte rengeteg pénzt is áldozni, mivel nem valószínű, hogy valaha is személyesen találkozhatnak kedvenceikkel.

Az üzlet így remekül jövedelmezett Graeme Walker számára, több százan vásároltak tőle, azonban kiderült, hogy a termékek mindössze értéktelen hamisítványok. Egy kézírás szakértő 107 hamisítványt talált a relikviák között.

A két férfi csalás és hamisítás vádjával állt bíróság elé, azonban mindketten tagadták a vádakat.

Tanúskodnak a sztárok

Hamarosan a neves sportolók és edzők tanúként beszélhetnek arról a bíróságon, hogy valójában aláírták a termékeket.

Az ügyész, Andrew Thomas a tárgyaláson kiemelte: kizárt, hogy eredeti az a Michael Owen aláírásával ellátott mez, amelyről azt állították, hogy az egykori liverpooli csatár a 2003-as Ligakupa-döntőben viselte, ugyanis kiderült, hogy a futballista házában őrzi azt a dresszt.

Az ügyész hangsúlyozta: a két férfi vásárlók százait tévesztette meg, akik nem egyszer több ezer fontot fizettek egy-egy ritkaságnak feltüntetett darabért, abban a tudatban, hogy eredeti terméket vesznek meg, amelyet egy kiváló sportoló látott el kézjegyével. A két férfi visszaélt a bizalommal, és átverték az embereket - tette hozzá.

A nyomozás során a híres sportolókon kívül a The Beatles és a Queen tagjai, Muhammad Ali és Sylvester Stallone által "dedikált" termékeket is találtak. A rendőrök emellett olyan papírokat is találtak, amelyeken Pelé, Wayne Rooney vagy éppen Cristiano Ronaldo aláírását gyakorolta valaki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×