eur:
398.2
usd:
359.93
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Nyolc embert mészárolt le az amerikai ámokfutó

Az Egyesült Államokban nyolc embert megölt, ötöt megsebesített egy ámokfutó, aki szerdán vaktában lövöldözött egy forgalmas bevásárlóközpontban Omahában, Nebraska állam fővárosában. A férfi végül öngyilkos lett.

A várost nem sokkal a lövöldözés előtt hagyta el George Bush elnök, aki egy adománygyűjtő rendezvényre utazott a térségbe.

Szemtanúk szerint a férfi húsznál is több lövést adott le a bevásárlóközpont második emeletén. Az áldozatok többségét közvetlen közelről lőtte le. A sérültek közül kettő állapota válságos.

A rendőrség nem közölt részleteket arról, ki volt az ámokfutó, és miért rántott fegyvert a város egyik elegáns negyedében található Westroads Mallban.

Az AP hírügynökség értesülései szerint az elkövető a húszéves Robert Hawkins. Annak a háznak a tulajdonosa, amelyben a fiatalember barátaival lakott, elmondta: a férfit nemrég bocsátották el a McDonalds-ból, és szakított a barátnőjével is.

Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×