eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Saját hazájukban támadják a U2 tagjait

Ismét fellángolt a vita a U2 együttes két tagjának dublini szállodafejlesztései tervei kapcsán.

Bono és The Edge, vagyis David Howell Evans százmillió fontos (37 milliárd forintos) fejlesztést tervez végrehajtani a tulajdonukban lévő dublini The Clarence nevű szállodán.

A két ír zenész elkészíttette a terveket, amelyek alapján Európa leglátványosabb szállodája lenne a dublini.

Nagyot álmodott az építész

A tervek egy nemzetközileg elismert építész, Lord Foster nevéhez fűződnek, aki elmondta, célja az volt, hogy valami lélegzetelállítót alkosson a 19. századi épületből.

A szálloda tetején egy óriási üvegkupola állna, amely nemcsak a környéknek, hanem egész Dublinnak új kinézetet kölcsönözne.

Rontaná az összképet?

A tervekről még a városi hatóságoknak kell dönteniük, de az elképzeléseket már most rengetegen támadják. Az ír nemzeti és természeti örökség megóvásán dolgozó civil szervezet, az An Taische szerint a modernizált szálloda rontaná a város összképét, és elterelné a figyelmet a környék György-korabeli, önmagukban jelentéktelen, de együtt fenséges házairól.

A 19. században épült szállodát 1992-ben vásárolta meg a U2, de az együttes két másik tagja, Adam Clayton és Larry Mullen később eladta részesedését.

A szálloda az elmúlt évben 8 millió fontos (300 millió forintos) veszteséggel zárt, de a neves tulajdonosoknak köszönhetően egyre több híresség tölt el egy éjszakát ebben a hotelben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×