eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Még senki sem adott 2,5 milliót a világ legdrágább desszertjéért

Egy Srí Lanka-i üdülőhelyen kínálják a világ legdrágább desszertjét. A 14500 dollárba (2,6 millió forintba) kerülő édességet előre meg kell rendelni - erre azonban eddig még nem volt példa.

A koggalai Erőd nevű üdülőhelyen árulják a világ legdrágább desszertjét, amelynek a "cölöpre mászó halász kényeztetése" a fantázianeve. A tengerparti üdülőhely cukrásza azért alkotta meg a csemegét, hogy életre szóló élményt szerezzen a látogatóknak - magyarázta a szálloda PR-menedzsere, Shalini Perera.

Az édesség alapja az olasz cassata, amelyet ír krémmel ízesítenek, és mangó-, valamint gránátalmakompóttal tálalnak, és pezsgőhabbal bolondítanak meg. A díszítés egy csokoládéból készített halászalak, amely egy rúdon mászik, valamint egy 80 karátos akvamarin.

A desszertet előre meg kell rendelni, nincs az étlapon - figyelmeztetett Perera, aki azt is kénytelen volt elismerni, hogy bár már többen érdeklődtek telefonon a finomság iránt - még Japánból is érkezett hívás -, ennyi pénzt még senki nem áldozott arra, hogy meg is kóstolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×