eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hitler-speedet találtak a nyomozók

Egy rendkívül ritka kábítószerre csaptak le a baranyai pénzügyőrök. A Hitler-speed néven elhíresült drogból mindössze két fecskendőnyit találtak, a mennyiség értéke azonban egymillió forint - számolt be Baranya Ma internetes lap.

A pervitint a feljegyzések szerint Hitler is használta. A honlap információi szerint keddre virradó éjszaka egy menekülni próbáló autós a gyanú szerint kidobott a kocsijából két fecskendőt, amiben húsz gramm ilyen anyag volt.

Oletics Zoltán, a Vám-és Pénzügyőrség Regionális Nyomozó Hivatalának sajtófelelőse közölte, hogy a pénzügyőrök rutinellenőrzésre állítottak meg egy autót, a vezető azonban, miután megállt, hirtelen gyorsított és elhajtott.

Átkutatták a menekülési útvonalat

Üldözőbe vették, majd Pécs határában elfogták. A hatóság emberei ezt követően átvizsgálták a menekülési útvonalat, mert azt feltételezték, hogy a középkorú, mohácsi férfi kidobott valamit a kocsiból. Találtak is két fecskendőt, amelyek a húsz gramm pervitint tartalmazták.

A pénzügyőrök szerint a szer a piaci értéke egymillió forint. A férfi ellen kábítószer birtoklásának gyanúja mellett hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást indítottak.

A náci hadseregben tablettaként használták

A náci hadseregben tablettaként volt ismert a most fecskendőben lefoglalt szer. A metamfetaminnek is nevezett pervitint egyébiránt rendkívül kicsi, 0,1 grammos adagokban használják.

Rendkívül erős drog: ajzó hatású, nagyobb energia érzését kelti, csökkenti az alvásigényt. 1938-tól Adolf Hitler is szedett orvosai feljegyzései szerint pervitint, és a német vadászbombázók pilótáinak is adták, mivel ennek hatására sokáig éberek tudtak maradni, és agresszivitásukat is növelte. Ezen tulajdonsága miatt a pervitint gyakran Hitler-speed néven emlegetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×