eur:
389.31
usd:
362.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Rendőr intette meg a trükkös szendvicsárust

Rendőrt hívott az egyik iskola igazgatója egy szendvicsárus nyakára, aki azoknak a diákoknak adott el ételt, akiknek nem fűlött a foguk az egészséges reformkoszthoz.

Ettől a tanévtől a brit diákok nem hagyhatják el az iskolájukat az ebédszünetben, így nem vehetnek többé ételt maguknak az intézményen kívül. Maradt tehát a menza és az otthonról hozott szendvics.

Michael Daley azonban alternatívát kínált a gyerekeknek: a diákok leadták neki rendeléseiket, a férfi pedig ebédidőben a kerítésen és a kapun át adta be a menüt.

Bár a diákok örültek a szedvicsárusnak, az iskolák egyáltalán nem: végül az egyik igazgató rendőrt hívott, hogy nyomatékosítsa, nem akarja Michael Daley-t többé az épület környékén látni.

"A gyerekek azt mondták, a diri nem örül, hogy idehozom az ételt. De nem hittem volna, hogy a rendőrséget is belekeveri" - mondta Daley, aki saját éttermét vezeti a wigani Standishben.

Hozzátette: a legtöbben csirkés tekercset rendeltek nála, sült csirkét palacsintatésztába tekerve, amit egyáltalán nem lehet gyorskajának nevezni.

"Nem hiszem, hogy bármi rosszat tettem. Ez őrület - méltatlankodott a férfi. - Üzletember vagyok, és megadom a vásárlóknak, amit akarnak. Ezek a srácok egyszerűen csak nem szeretik az iskolai kaját."

A Standish Középiskola igazgatójának is megvan a maga indoka arra, miért lépett fel ilyen keményen: az elsők között nyerték el az egészséges iskola címet a megyében.

"Fogások nagy választékát kínáljuk, amivel a diákok nagyobb része elégedett" - jelentette ki Hugh Crossan, aki szerint, ha a gyerekeknek mégsem ízlik valami, kérhetnek más ennivalót a konyhán, de hozhatnak otthonról is.

Hozzátette: nyilván a szülők sem örülnek neki, hogy csemetéik ismeretlen helyről szerzik be az ebédjüket a kerítésen keresztül.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×