eur:
388.51
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Bizarr fordulat az eltűnt kislány ügyében

Újabb fordulat történt a májusban Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében. A portugál rendőrség ugyanis egy, a család által tavasszal bérelt apartmanhoz közeli lakásban vérnyomokat talált, amely a hatóság szerint a négyéves kislányé lehet.

Úgy tűnik, sikerrel járt a portugál rendőrség kutyás keresése, miután az egyik, a család által bérelt apartmanhoz közeli lakásban vérnyomokat találtak. A helyi nyomozók szerint a vér a május 3-án eltűnt Madeleine McCanné.

Ennek bizonyítására a mintákat átadták az illetékes brit hatóságnak, amely elvégzi majd a szükséges vizsgálatokat. "A tény, hogy a kutyák az üdülőkomplexum egy másik apartmanjában vért találtak, nagyon fontos" - jelentette ki a fejlemény kapcsán a nyomozás egyik vezetője, Luis Sequeira.

A rendőrök attól tartanak, hogy a korábban a család által hetekkel Maddie eltűnése után bérelt autóban talált vérnyomokat nem tudják majd felhasználni a vádemeléshez, ha nem tudnak elfogadható magyarázatot adni arra, hogyan kerültek oda.

A hatóságok azzal is tisztában vannak, hogy nehéz lenne bebizonyítani a szülők bűnösségét és azt, hogy elrejtették kislányuk holttestét, ha nem találják meg a helyszínt.

Közben a portugál hatóságok engedélyt kértek arra, hogy ismét kihallgassák a kislány édesanyját. A rendőrök a kiszivárgott hírek szerint több mint 40 kérdést szeretnének feltenni Kate McCann-nek.Az alábbi összeállításban kiemeltünk néhány kérdést és pár szavas magyarázatot a felvetés jelentőségéről.

Hiperaktívnak tartotta-e Madeleine-t, nehézséget okozott-e a fegyelmezése?
A hírek szerint a rendőrség végigolvasta Kate McCann naplóját és arra a következtetésre jutott, hogy az édesanya nehezen bírt "hisztérikus" gyerekeivel.

Előfordult-e, hogy elveszítette a hidegvérét a gyerekekkel szemben?
A család lakása feletti ingatlanban élő 81 éves Pamela Fenn lapinformációk szerint többször hallott "erőszakra utaló" hangokat és azt, ahogy Maddie az édesapjáért sír. Az idős hölgy azóta tagadta, hogy ilyet mondott volna, a rendőrség ennek ellenére szeretné feltenni ezt a kérdést is.

Megütötte valaha a kislányt?
A törvényszéki vizsgálat a nappali ablakpárkányán vércseppeket talált.

Megvágta-e magát Madeleine az apartmanban?
Ha Kate McCann azzal próbálja magyarázni a vér jelenlétét, hogy kislánya véletlenül megvágta magát, a nyomozók a legapróbb részletekre is kíváncsiak lesznek. A vallomást ezt követően összevetik a nappali ablakpárkányán talált bizonyítékokkal.

Megvágta-e magát Maddie egy másik lakásban?
A rendőrség egy másik apartmanban is talált vérnyomokat. A hatóság azt szeretné tudni, hogy a kislány esetleg ott is balesetet szenvedett-e?

A május 28-án (25 nappal a kislány eltűnése után - a szerk.) bérelt autóban szállították-e Madeleine személyes tárgyait?
Ha a McCann-család az autóban szállította Maddie ruháit vagy játékait, az magyarázatot adhatna a kocsiban talált DNS-ekre.

Hogyan kerültek a kislány hajcsomói az autó csomagtartójába?
Elképzelhető, hogy Kate McCann erősen fésülte meg a lánya szőke haját, ugyanakkor a rendőrök gyanúsnak tartják a kocsiban talált haj mennyiségét.

Nyugtatózták-e Maddie-t?
Bár a szülők többször is tagadták, hogy nyugtatóval segítették volna éjszakai álomba gyermekeiket, ugyanakkor sokan gyanúsnak tartották, hogy a két kisebb iker végigaludta az egész végzetes éjszakát.

Hozzáférhetett-e Madeleine bármilyen gyógyszerhez?
Előfordulhat az is, hogy a kislány véletlenül vett be valamilyen felnőtteknek szánt gyógyszert és túladagolta magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×