eur:
389.48
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A sorozatgyilkos vallomása: "Ha nem kapnak el, soha nem állok le"

"Ha nem kapnak el, soha nem álltam volna le. A rendőrök sok ember életét mentették meg azzal, hogy elfogtak" - mondta egy orosz tévécsatornának a "bicsevszki sorozatgyilkos".

Alexandr Picsuskint tavaly tartóztatták le. Állítólag azt tervezte, hogy sakktáblája minden egyes kockájára feljegyzi egy-egy áldozata nevét.

Odáig nem jutott, hogy 64 embert öljön meg, állítása szerint azonban 61 ember halála fűződik nevéhez.

A hatóságok 49 gyilkosságot tudtak rábizonyítani, a valós szám még ismeretlen. A férfit ezek mellett három gyilkossági kísérlettel is vádolják.

A 33 éves férfi Moszkvában, a Bicsevszki parkban cserkészte be áldozatait, akik szinte mindannyian 50 és 70 év közötti férfiak voltak. A nyomozók eddig 14 holttestre találtak rá.

Alekszandr Picsuskin állítása szerint olyan embereket gyilkolt meg, akiknek rendkívül problémás életük volt.

Az egyik rendőr szerint a park közelében található bolt eladójaként dolgozó férfi az a fajta gyilkos, aki úgy érzi: megszabadítja áldozatait azoktól a szenvedésektől, amelyeket a földi élet jelent számukra.

A férfi naplójából az is kiderült, hogy nagyon szeret sakkozni, sőt, egy sakktábla vázlatrajza is szerepelt benne, amelynek kockáin feltüntette az egyes gyilkosságok adatait: az időpontokat és a helyszíneket.Udvarias és tisztelettudó volt

A BBC megszólaltatta a sorozatgyilkos egyik szomszédját, Szvetlana Mortjakovát, aki úgy emlékszik vissza, hogy Picsuskin gyermekkorában udvarias és tisztelettudó kisfiú volt.

Szerette az állatokat, és vigasztalhatatlan volt, ha valamelyikük elpusztult - mondta az idős nő. Hozzátette: egyszer a lépcsőházban találkozott a férfival, aki részegen, könnyezve ült ott, szeretett macskája halálától lesújtva.

Szvetlana Mortjakova elmesélte, hogy tavaly nyáron munkahelyéről, egy gyerektáborból érkezett haza, és a lánya azzal fogadta: a rendőrök elfogták a sorozatgyilkost.

Nem fogod elhinni ki az, Szása Picsuskin, mondta a lányom. Megdöbbentem. Negyven éve élek ugyanabban a házban, ahol az az elmebeteg - emlékezett vissza a nő.

Igyál velem cimbora!

Alekszandr Picsuskin azzal csalogatta a Bicsevszki parkba leendő áldozatait, hogy igyanak vele.

A férfi állítólag vagy belökte áldozatait egy szennyvízcsatornába, vagy hátulról fejbe vágta őket egy kalapáccsal.

Oroszország eddig ismert legbrutálisabb sorozatgyilkosaként Andrej Csikatilót tartják számon, aki 52 gyermeket és fiatal nőt ölt meg. Õt 1992-ben fogták el.

Hanganyag: Szvetnik Endre

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×