eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Sztárdiétára fogták a berliniek kedvenc jegesmedvebocsát - képekkel!

Annyira elhízott Knut, a berliniek kedvenc jegesmedvebocsa, hogy kénytelenek "sztárdiétára" fogni - jelentették be az állatkert illetékesei.

Knut hét hónapja

egészen aprócskán, mindössze 800 grammal született, most pedig már több mint 60 kiló. Az orvosok szerint annyira elhízott, hogy az már veszélyezteti az egészségét.

"Knut imád nassolni, és amikor a többi jegesmedvét etetjük, egyszerűen ellopkodja tőlük a halakat" - panaszkodott a medve gondozója, Thomas Dörflein.

Mostantól azonban ennek vége: Knutot szigorú diétára fogják. A napi négyszeri étkezés helyett csak kétszer kap majd enni, és nincs többé kivételezése sem: nem kap croissant-t, sem pedig extra hal- és húsadagokat.

Ráadásul tornáznia is kell; erre azért van szükség, mert az állatkertben természetesen sokkal kisebb a mozgástere, mint amilyen a természetben lenne.

Knutot elutasította az anyja, Tosca, miután megszületett. Akkor került a lapok címoldalára, mikor kiderült: az állatvédők az elpusztítását javasolták, mert megsérti állati jogait, hogy a gondozója táplálja az anyja helyett.

Knut azóta világhírre tett szert: dalt írtak róla, dvd-t és könyvet adtak ki róla, és egy csomó játék mackót és pólót adtak el, amely őt ábrázolja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×