eur:
394.4
usd:
355.43
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Gyógyszerekkel siettette a beteg halálát, hogy hozzájusson a szerveihez

Gyógyszerekkel siettette egy beteg halálát, hogy minél hamarabb hozzájusson a szerveihez - ezzel vádolnak egy sebészt az Egyesült Államokban.

A San Franciscóban dolgozó Hootan Roozrokh akár nyolc évre is börtönbe kerülhet, ha bebizonyosodik, hogy valóban azért rendelt nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és nyugtatót páciensének, mert minél hamarabb hozzá akart jutni annak szerveihez.

A sebész a vádak szerint azt is elrendelte, hogy a tápláló szondán keresztül fertőtlenítő hatású Betadine-t juttassanak a páciens szervezetébe. Normál esetben erre csak akkor kerül sor, ha a beteg már elhunyt.

A 25 éves Ruben Navarro nem sokkal azelőtt kapta a gyógyszereket, hogy hivatalosan is holttá nyilvánították volna.

"Kihasználta a fiamat"

A fiatal férfi édesanyja úgy érzi, orvosa kihasználta a fiát, aki így nem halhatott meg méltósággal.

Az ügyészek szerint az orvos röviddel azután utasította a gyógyszerek beadására a kórház személyzetét, hogy a szellemileg és fizikailag megnyomorodott beteget lekapcsolták a létfenntartó rendszerről. Ruben Navarro ezután hét órával halt meg.

Az Egyesült Államokban közel 100 ezren várnak valamilyen donorszervre. A mostani eset felveti annak kérdését, szabad-e siettetni egy beteg halálát csupán azért, hogy az orvosok hamarabb hozzájuthassanak a szerveihez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×