eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elvették a spanyol anya lányait, mert meleg

Megfosztott gyermekei felügyeletétől egy spanyol nőt egy bíró, mert az asszony leszbikus. A helyi melegszervezetek azt követelik, hogy induljon fegyelmi eljárás a bíró ellen.

A döntést, amely a leszbikus nő két lányát apjukra bízza, a múlt hónapban hozta meg Fernando Ferrin, de az ügy csak most került napvilágra.

A bíró azért döntött az anya kárára, mert úgy gondolta: veszélyezteti a gyerekek fejlődését, ha homoszexuális ember neveli őket, és megvan a kockázata annak, hogy ők is a saját nemükhöz vonzódnak majd.

"Az anyának választania kell a lányai és az új partnere között" - indokolta határozatát Fernando Ferrin.

Az ítélet felháborította a spanyolországi melegek közösségeit: a különböző szervezetek azt követelik, hogy az illetékesek indítsanak fegyelmi eljárást a bíró ellen, akinek nem ez az első olyan esete, amelyben a homoszexuális fél ellen döntött.

Spanyolország manapság a homoszexuálisok jogainak tekintetében az egyik legliberálisabb európai ország. A Franco-diktatúra alatt az azonos nem iránti vonzódás bűnnek számított, börtön járt érte.

A homoszexualitást 1979-ben legalizálták, két évvel ezelőtt pedig Belgium és Hollandia után Spanyolország lett a harmadik európai állam, ahol a kormány engedélyezte a meleg párok házasságát.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×