eur:
385.34
usd:
355.21
bux:
68043.88
2024. május 21. kedd Konstantin

Rejtélyes víz alatti szörnyet filmeztek le egy eldugott tóban - videó

Különleges víz alatti jelenséget filmeztek le Kína egyik távoli nyugati hegyvidékén. Egyelőre nem tudni, hogy egy retteget vízi szörnyet vagy csak rajban úszó halakat látni a felvételen.

A Kanas-tónál készült videó alapján úgy tűnik, mintha nagyjából 15 hatalmas tárgy vagy teremtmény úszna közvetlenül a tó felszíne alatt.

A felvételt, amelyet egy turista készített, az állami televízió is bemutatta, közölve, hogy ezek az eddigi legjobb felvételek az állítólagos tavi szörnyről, amelynek létezéséről évszázadok óta beszélnek a helyiek.


A tó környékén élők szerint a lény birkákat, teheneket és lovakat hurcol a mélybe, hogy felfalja azokat.

Jüan Koujing, a helyi környezetvédelmi iroda munkatársa, aki több mint két évtizede kutatja a tavat, azt mondta, hogy a videó szerinte valódi, és csak a halak lennének képesek olyan hullámokat kelteni, amilyenek a felvételen látszanak.

Kínai kutatók még az 1980-as években azt állapították meg, hogy a helyiek valószínűleg nagyobb lazacrajokat láttak, amikor a szörny kontúrjait vélték felfedezni a felszín alatt.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×