eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Meghaltak, mert nem volt felszórva az út

Meghalt négy brit kerékpáros, amikor egy, a felszóratlan, jeges úton megcsúszó autó közéjük csapódott. Az esetet a bíróság vizsgálja.

Bár a meteorológusok erős fagyot jeleztek, az illetékesek nem szóratták fel azt az utat, amelyen végül négy biciklis halt meg, miután közéjük csapódott egy autó.

Az áldozatok családtagjai most egy bírósági meghallgatáson beszéltek először arról, milyen nehéz volt számukra feldolgozni a történteket.

Mielőtt megtörtént volna a tragédia tavaly január 8-án, két rendőrjárőr is ráhajtott az útra. A sofőr egy pillanatra elvesztette az irányítást a járőrautó fölött.

A rendőrök beszóltak az őrsre, és jelentették, hogy az országút teljesen lefagyott. Több másik autós is szólt, hogy csak nehezen tudott közlekedni a környék útjain, ahol sok koccanásos baleset történt aznap.

Nem sokkal később egy 47 éves biztonsági őr, Robert Harris hajtott az útra, és megpördült a jeges felületen, majd egy, az úttest szélén kerekező társaság tagjai közé csapódott. A tucatnyi biciklistából négyen meghaltak.

A férfit tavaly augusztusban 180 fontos büntetést kapott, mivel bevallotta, három hibás gumiabroncs volt az autóján, a nyomozás azonban kiderítette, hogy ez nem közvetlen oka a balesetnek.

A halottkém szerint a tragédia azért történt, mert az utat, annak ellenére, hogy tudni lehetett, erősen fagyni fog, nem szórták fel.

Az egyik áldozat, a 14 éves Thomas Harland apja, aki szintén ott volt, mikor a tragédia történt, és aki eltörte a lábát a balesetben, elmondta: egy felejthetetlen fiút vesztett el, aki imádta az életét.

A 61 éves Maurice Broadbent özvegye pedig arról beszélt: a férje óvatos típus volt, sosem indult volna útnak, ha csak felmerül benne, hogy veszélybe kerülhet az élete.

A vizsgálat folytatódik.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×