eur:
396.82
usd:
359.65
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Halálosan megfenyegették a jegesmedvekölyköt

Halálos fenyegetést kapott Knut, a berlini állatkert jegesmedvéje. Bár az üzenetben megjelent határidő lejárt, a bocs jól van.

A kölyök biztonságát vigyázó őrök számát megháromszorozták, most tizenöten figyelnek Knutra.

A lépésre azért volt szükség, mert a berlini állatkert egy kézzel írt, faxon érkezett üzenetet kapott egy ismeretlentől azzal a szöveggel: "Knut halott! Csütörtökön délben!"

A határidő lejárt, a világsajtó sztárjának azonban kutya baja.

"Biztonságban és nagyon jó hangulatban van" - jelentette a medvebocs gondozója, Ragnar Kühne.

Nem komoly a veszély

A rendőrség is vizsgálja a levelet, bár a hatóság úgy véli, nem kell komolyan venni a fenyegetést. Ennek ellenére az állatkertben még jobban odafigyelnek Knutra.

Csütörtökön legalább tucat, narancssárga mellényes, rádióval felszerelt őr tartotta szemmel a bocs kifutójának környékét, amikor a közönség rövid időre megcsodálhatta az állatot.

Az állatkerthez másfajta üzenetek is érkeztek: több másik kert vezetői érdeklődtek arról, hozzájuk kerülhet-e a jegesmedve, ha majd a berliniek úgy látják, elég nagy már a költözéshez.

Norvégiába is kerülhet

Az egyik érdeklődő egy norvégi állatkert, amely a sarkkörtől északra fekszik. A körülmények ott tökéletesek lennének Knut számára, hiszen télen a hőmérséklet -30, nyáron pedig csupán 10-15 Celsius-fokig melegszik csak a levegő.

A német főváros állatkertjének vezetői egy év múlva döntenek Knut további sorsáról, amikor a medve már nemzőképes lesz.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×