eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meghalt Superman felesége

Tüdőrákban életét vesztette Dana Reeve, a Superman-t játszó Christopher Reeve özvegye. A színésznő 44 éves volt és korábban kilenc évig ápolta lebénult férjét. Az asszony saját bevallása szerint sosem dohányzott.

Dana Reeve még 2005 augusztusában tudta meg, hogy tüdőrákban szenved. A 44 éves asszony világéletében elutasította a dohányzást.

"Mélyen megrendített minket Dana Reeve halála, akinek a legnehezebb körülmények között tanúsított eleganciája és bátorsága nyugalmat és ihletet adott mindannyiunknak" - fogalmazott a Christopher Reeve Alapítvány elnöke, Kathy Lewis.

Dana Reeve énekesnő volt mielőtt megismerkedett volna férjével, a Superman szerepében világhírt szerző Christopher Reeve-vel. 1992-ben házasodtak össze és még abban az évben megszületett fiúk, Will. Christopher Reeve-nek korábbi házasságából akkor már volt két felnőtt gyermeke.

Három évvel később Christopher Reeve lovasbalesetet szenvedett és lebénult. Felesége feladta karrierjét és férje ápolásának szentelte életét. Férje 2004-es halála után átvette a nevét viselő alapítvány vezetését.

Dana Reeve haláláról a Clinton-házaspár is megemlékezett. "Dana bátran nézett szembe a kihívásokkal, mindig is rendkívül odaadó feleség és anya volt. Dana mindannyiunkat inspirált és örökre hiányozni fog" - közölte a volt amerikai elnök és felesége.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×