eur:
401.44
usd:
363.53
bux:
72716.35
2024. október 3. csütörtök Helga
Hand in jail
Nyitókép: anurakpong/Getty Images

Óbuda letartóztatott polgármestere a fogdában írta alá az alakuló ülés meghívóját

Jegyző jelenlétében, de a börtönben írta alá az óbudai testületi ülés meghívóját Kiss László polgármester, aki többek között az alpolgármesterek kérdésében is döntene.

A hétfői alakuló ülésen téma lesz többek között az alpolgármesterek kinevezése, ugyanis Czeglédy Gergő, az előző ciklus alpolgármestere szintén letartóztatásban van - emlékeztet az Index. A testületi ülést a polgármester hiányában a korelnök fogja vezetni.

Kiss László polgármester a meghívót Bots Dénes jegyző jelenlétében írta alá, a dokumentumot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) óbudai kirendeltsége Facebook-oldalára is feltöltötte.

Kiss az atv.hu szerint kezdeményezte, hogy az óbudai alakulóülés idejére elhagyhassa a fogdát, de a próbálkozás kudarcba fulladt, az ügyészség elutasította a kérelmet.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Óbuda és Békásmegyer megválasztott polgármesterét még augusztus 14-én vették őrizetbe, két nappal később pedig elrendelték a letartóztatását. A gyanú szerint Kiss László a 2019. októberi polgármesterré választása után megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak majd az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további személyeknek pénzt kell visszafizetniük.

Kiss László és Czeglédy Gergő is tagadja, hogy bármit elkövetett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×