eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: DiMaggio/Kalish / Getty Images

Önálló büntetőjogi tényállássá tenné a kiskorúak bántalmazását a DK

Akár öt év börtönnel bünetetnék.

Gy. Németh Erzsébet a pártja Facebook-oldalán közvetített tájékoztatójában azt mondta, lassan alig múlik el egy hét, hogy ne járja be a hazai sajtót olyan hír, ami szerint gyerekeket bántalmaznak fizikailag vagy lelkileg. Gyereket vetkőztetnek le a tanteremben, gyereket "rugdos fel" a karate edző, és - egy másik hír szerint - egy 14 éves fiút vert agyrázkódásig egy 34 éves bokszoló az edzésen - sorolta.

"A Demokratikus Koalíció szerint a gyerekeket érő sorozatos testi és lelki bántalmazásoknak véget kell vetni. Ha az Orbán-kormány nem hajlandó megvédeni a gyerekeinket az iskolában és az iskola utáni sport és szabadidős rendezvényeken, akkor csak a törvény erejével sújthatunk le a bántalmazókra" - fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.

Hozzátette, a DK még a nyáron benyújtotta az Országgyűlésnek a büntető törvénykönyv módosítását, amely önálló büntetőjogi tényállássá teszi a kiskorúak testi és lelki bántalmazását.

Ezen felül azt követeljük a sportért felelős államtitkártól, tegye a sporttámogatások, az állami támogatások feltételévé, hogy a sportszervezetek garantálják a gyermekeink biztonságát mind az edzéseken, mind pedig a versenyeken" - hangsúlyozta a politikus.

Kifejtette, a DK törvénymódosító csomagja többek között egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná azokat a felnőtteket, akik kiskorúakkal szemben az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó vagy erőszakos magatartást tanúsítanak, továbbá lelki, erkölcsi, mentális vagy pszichés fejlődésüket súlyosan veszélyeztetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×