eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Csúnya baleset történt egy budapesti gyógyszergyárban, két ember súlyosan megégett

A rendőrség büntetőeljárást indított.

Lobbanás, vagyis gyors égés volt az Egis Gyógyszergyár X. kerületi telephelyén – mondta el az InfoRádióban Tornóczky Gabriella, a Zrt. kommunikációs vezetője. Tájékoztatása szerint a hatóanyaggyártás során az egyik oldószer meggyulladt, és ennek következtében két munkatársuk megsérült. A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe, a telephely környékén lakók és a dolgozók biztonságát az esemény nem veszélyezteti – tette hozzá.

Sajtóinformációk szerint a két dolgozó súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy két férfit láttak el a helyszínre érkező mentőegységek, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek. „Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállítottuk” – fogalmazott Győrfi Pál.

A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották – erősítette meg az InfoRádióban Kisdi Márk Máté tűzoltó százados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Közölte továbbá, hogy a katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki az épület más helyiségében és az épület közelében veszélyes anyagot. A hivatásos tűzoltók beavatkozására és lakosságvédelmi intézkedések bevezetésére ezért nem volt szükség. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a baleset kivizsgálását iparbiztonsági és tűzvizsgálati hatósági hatáskörben megkezdte – mondta a szóvivő.

Az Egis közleménye szerint a szakembereik a hatóságokkal együtt vizsgálják a baleset körülményeit. Ezt Csécsi Soma, a BRFK szóvivője is megerősítette az InfoRádiónban, aki elmondta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel összefüggésben büntetőeljárást indított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×