eur:
393.8
usd:
353.42
bux:
73005.47
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
A Ferdinánd felüljáróhíd 2021. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Október elejéig lehet szavazni a közösségi költségvetés ötleteire

A szavazólista 5 kategóriát tartalmaz.1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket.

Idén is folytatódik a budapestiek városfejlesztő ötletei alapján a közösségi költségvetés tervezése: október 7-ig lehet szavazni arra, miket valósítson meg a Fővárosi Önkormányzat a budapestiek javaslatai közül - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Hozzátették: szavazni minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 14. életévét betöltött ember tud, a szavazásnak nem feltétele a bejelentett budapesti lakcím. A voksokat október 7-ig, az otlet.budapest.hu oldalon, személyesen a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kijelölt tagkönyvtáraiban, nyitvatartási időben a Főpolgármesteri Hivatal általános ügyfélszolgálatán, valamint a szavazás utolsó három hétvégéjén kitelepüléseken lehet leadni.

A szavazáson a tavaly év végén benyújtott ötletekre lehet szavazni. A csaknem 700 beérkezett ötletből egy szakmai előszűrést követően született az a 175 ötletből álló lista, amelyből választhatnak a fővárosiak - írták.

A szavazólista 5 kategóriát tartalmaz, ezek közül két kategóriában szerepelnek a konkrét helyhez kötődő ötletek, amelyekről már térkép is készült. A "Helyi kis ötletek" és a "Helyi nagy ötletek" mellett az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest témakörökből lehet választani, minden kategóriában három ötletre lehet szavazatot leadni, vagyis személyenként összesen 15 szavazatot lehet leadni - írták.

Idén a szavazatokat beküldők egy sorsolásos nyereményjátékban is részt vehetnek.

Mint írták, a fővárosi közösségi költségvetés keretében 1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket, idén már negyedik alkalommal. Az elmúlt években 17 ötletet valósított meg a főváros.

Címlapról ajánljuk
Rolek Ferenc: a munkaadóknak nincs eszközük arra, hogy szűrővizsgálatokra kötelezzék a dolgozókat

Rolek Ferenc: a munkaadóknak nincs eszközük arra, hogy szűrővizsgálatokra kötelezzék a dolgozókat

A kormány a munkáltatókat tenné érdekeltté abban, hogy minél több munkavállaló éljen az állam által kínált, ingyenes menedzserszűréssel. Az egészségügyi államtitkár szerint a kötelezőséget nem az egyénekre, hanem a munkáltatókra szabnák. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke ugyanakkor azt mondta az InfoRádióban, hogy a kormánynak kellene ösztönöznie az embereket a szűrővizsgálatokon való részvételre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×