eur:
392.74
usd:
351.99
bux:
73141.98
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje Karácsony Gergely ismét nem tartotta a szavát: hol vannak az ígért traffipaxok? címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, az Árpád hídon 2024. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Új választást akar Vitézy Dávid Óbudán

A volt főpolgármester-jelölt közösségi oldalán írt erről.

Mint ismert, Kiss László óbudai polgármestert egy III. kerületi korrupciós üggyel összefüggésben a múlt héten – legfeljebb 30 napra – letartóztatták. A szabályok szerint így is polgármester maradhat, mandátuma akkor szűnhet meg, ha egy évig nem jár be a képviselő-testületi ülésekre. A 24.hu közben azt állította, hogy Kiss László a saját házában biztosított székelyhasználatot annak a cégnek, amelyben a felesége mellett egy olyan személy is tulajdonos volt, aki egy másik vállalkozáson keresztül több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól.

Zamecsnik Péter, a letartóztatott óbudai polgármester ügyvédje ezt nem kívánta kommentálni, Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt viszont igen, és azonnali lemondásra szólította fel Kiss Lászlót.

"A Karácsony Gergely fővárosi listáján szereplő és általa is ajánlott polgármester letartóztatása óta a főpolgármester eltűnt, egy szava sincs a főváros egyik legnagyobb kerületében kialakult politikai és közigazgatási válságról. A sajtóhírek szerint Karácsony pártja is érintett lehet, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea óbudai országgyűlési képviselő kampányfőnökét is őrizetbe vették a rendőrök" - írta Vitézy, aki szerint ideje lenne, hogy a főpolgármester megszólaljon, és világossá tegye, továbbra is kitart-e Kiss mellett, ha pedig nem támogatja-e új választás kiírását a kerületben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×