eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Saját barátja vallott az óbudai polgármesterre

Sajtóinformációk szerint Kiss Lászlóra, a letartóztatott óbudai polgármesterre nem csupán munkatársa, hanem barátja és egykori egyetemista társa tehetett vallomást a nemrég kirobbant III. kerületi önkormányzati botrányban.

Az egyezséggel a városvezető ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint a terhelt „durván enyhébb” büntetést kaphat - írja az Index.

A portál az RTL Híradó értesüléseire hivatkozva azt közölte, hogy valószínűleg nem csak munkakapcsolat lehetett Kiss László, Óbuda letartóztatott DK-s polgármestere és a rá terhelő vallomást tévő másik gyanúsított között. Kiss László óbudai polgármesterre ügyvédje, Zamecsnik Péter azt nyilatkozata, hogy az egyik szintén gyanúsított munkatársa tett terhelő vallomást.

„A polgármester úr korábbi munkatársa egyezséget kötött az ügyészséggel a saját érdekei mentén,

nagyon kedvező büntetési tételben állapodtak meg, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés helyett ennek az úrnak 14 hónapot kell fogházban töltenie” – fogalmazott a városvezető ügyvédje. Megjegyezte, hogy a gyanúsított „megvilágosodása” két héttel ezelőtt, augusztus 2-án történt.

„Az általa elmondottak képezték a polgármester úrral szemben a gyanúsítás tényállását”- közölte az ügyvéd. Majd hozzá tette: „Az ügyészséggel négy év fogházban állapodott meg, feles feltételes kedvezménnyel, de még reintegrációs őrizet lehetősége is fennáll, így tehát maradt 14 hónap, ami durván enyhébb, mint ami egyébként várt volna rá”.

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy nem csak munka, hanem baráti kapcsolatban is állt egymással Kiss László és a rá vallomást tévő másik gyanúsított, egy forrás szerint egyetemre is együtt jártak.

Az Index szerint majd a bíróság dönti el, hogy a polgármester ellen valló munkatárs igazat mondott-e vallomásában. A III. kerület polgármesterét bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják, amit Kiss László „abszurdnak” tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×