eur:
394.47
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Close up on woman legs feet standing on the electric kick scooter on the pavement wearing jeans and sneakers in summer day
Nyitókép: Miljan Živković/Getty Images

75-tel száguldott az M5-ösön egy elektromos rolleres – videó

75 km/órás sebességgel haladt az M5-ös autópálya bevezetőjén.

Bukósisak, illetve más védőfelszerelés nélkül száguldott az M5-ös autópálya bevezető szakaszán az autók között egy elektromos rolleres. A történteket az egyik autós rögzítette, aki szerint körülbelül 75 kilométer per órás sebességgel mehetett a rolleres.

A TV2 Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint már egy kisebb bukkanó is hatalmas balesetet okozhatott volna, és súlyos sérüléseket szenvedhetett volna a férfi.

Az Infostart nemrég írt arról, hogy a jelenleg hatályos KRESZ nem tartalmaz külön kategóriákat a kereskedelmi forgalomban különböző fantázianévvel megvásárolható elektromos rollerekre vagy elektromos kerékpárokra. A rendőrség „házi” kategorizálást vezetett be a mikromobilitási eszközökre. Ez volt az első lépés, hogy statisztikát lehessen készíteni az ilyen közlekedési eszközök részvételével történt balesetekről.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Sorra jönnek a békejavaslatok, mégis tombol a háború Ukrajnában – Mi kell ahhoz, hogy végre vége legyen?

Sorra jönnek a békejavaslatok, mégis tombol a háború Ukrajnában – Mi kell ahhoz, hogy végre vége legyen?

Az elmúlt hetekben számos platformon keresztül felmerült az ukrajnai béke kérdése, aminek egyrészt a balul elsült svájci békekonferencia adott táptalajt, másrészt pedig annak ténye, hogy úgy néz ki, a nyugati fegyverszállítmányok újraéledése ellenére sem sikerült teljesen megfogni az orosz hadsereg előretörését a Donbaszban. Az ukrán vezetés közvetett és közvetlen úton is kapott békejavaslatokat Donald Trump amerikai elnökjelölttől, Kínától és a napokban Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől is. Bár egyre inkább úgy tűnik, hogy Kijev ismét nyitni kezdhet a tárgyalások újrakezdésére Oroszországgal, a háború lezárására egyelőre továbbra sincs sok esély.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×