eur:
395.16
usd:
368.43
bux:
72289.09
2024. július 2. kedd Ottó
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje Karácsony Gergely ismét nem tartotta a szavát: hol vannak az ígért traffipaxok? címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, az Árpád hídon 2024. június 4-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Vitézy Dávid még nem adta fel

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Vitézy Dávid korábbi főpolgármester-jelölt a június 9-ei választási eredmény miatt, derül ki az Alkotmánybíróság honlapjáról.

A telex.hu vette észre a dokumentumot az Alkotmánybíróság honlapján. A lap megjegyzi, hogy a volt főpolgármester-jelölt nem posztolt róla a Facebookján, ahogy hasonló súlyú lépések esetében szokott.

Erre vonatkozó kérdésre Vitézy Dávid vasárnap délelőtt azt válaszolta, hogy szerdai Facebook-posztjában fenntartotta az alkotmányjogi panasz lehetőségét.

Az ügy egyelőre nincs érdemben az AB előtt – ezért sem kommunikáltam azon túl, amit korábban már megtettem” – írta a Telexnek Vitézy Dávid.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a Kúria szerdán hagyta helyben a Nemzeti Választási Bizottság döntését, vagyis nem lesz megismételt főpolgármester-választás Budapesten. A Kúria határozatában Vitézy Dávid kérelmét is elutasította.

Címlapról ajánljuk
Kijevben tárgyal Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel
Hivatalos

Kijevben tárgyal Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége – tájékoztatott a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Csapást mért Bidenék nagy LNG-döntésére egy szövetségi bíró, ami Európa gázellátása miatt is fontos

Csapást mért Bidenék nagy LNG-döntésére egy szövetségi bíró, ami Európa gázellátása miatt is fontos

Egy szövetségi bíró hétfőn jelentős csapást mért Joe Biden amerikai elnök klímaprogramjára azzal, hogy hatályon kívül helyezte a cseppfolyósított földgáz (LNG) exportjára vonatkozó új kérelmek jóváhagyásának szüneteltetését - írta meg a Reuters. A fejlemény európai és ázsiai szempontból is fontos, mert azt jelzi, hogy mégsem biztos az új LNG-exportkapacitások kiépítésének blokkolása az Egyesült Államokban, igaz az amerikai energiaügyi minisztérium további jogi lépéseket helyezett kilátásba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×