eur:
396.66
usd:
370.52
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
foci-eb-s villamos 2024
Nyitókép: BKK

Múzeumok éjszakája: így talán könnyebb lesz

A BKK a közösségi közlekedést ajánlja.

Szombaton éjszaka Múzeumbuszokkal és MOL Bubival érdemes megközelíteni a Múzeumok éjszakája helyszíneit - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a kulturális fesztiválhoz csatlakozó 400 intézmény bármelyikébe eljuthatnak a látogatók a rendezvényre szóló karszalaggal, a hét különböző útvonalon közlekedő Múzeumbusz pedig további díj fizetése nélkül vehető igénybe.

A tájékoztatás szerint a rendezvényre szóló karszalagokat a BKK-nál is megvásárolhatják a társaság ügyfélközpontjaiban és pénztáraiban.

Szinte minden részt vevő belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a közbringákat is érdemes használni - jelezték.

Szombat délután az N36-os villamosjáraton ki lehet próbálni a 1233-as "Bengáli villamost" a Keleti pályaudvar és a kőbányai Kápolna utca között. Az útvonal érinti az Északi Járműjavítót is, ahol a Közlekedési Múzeum kiállítása várja az érdeklődőket. A villamossal az Eiffel Műhelyháztól közelíthető meg a kiállítóhely.

A villamos mellett nosztalgia trolibusszal is utazhatnak az érdeklődők, hiszen ezen a napon az N7679 járaton a 70-es és 80-as éveket idéző ZIU-9 típusú jármű közlekedik. A múltidéző járat a Keleti pályaudvar és a Jászai Mari tér között közlekedik körjáratként, számos múzeum megközelíthető vele.

Az N36-os villamost és az N7679-es trolibuszt nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, így ezeken a járatokon a Múzeumok éjszakája karszalag nem elegendő az utazáshoz - írták.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×