eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Adócsalás, adóellenőrzés, adózás,
Nyitókép: Sergiy Trofimov Photography/Getty Images

Itt tart majd ellenőzést június elején a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal országszerte ellenőrzi a számla- és nyugtaadást, illetve a foglalkoztatások szabályosságát is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldalán közzétette, hol várhatók ellenőrzések június elején az országban - írja a hrportal.hu.

Eszerint a következő helyeken lehet a NAV ellenőreire számítani:

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 10. és 14. között a VI-VII. kerület turisztikailag frekventált területeit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek értékesítését vizsgálják.

Baranya Vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 3. és 9. között hétfőn Pécsett, a dohányboltokat, csütörtökön Mohácson, a pékségeket és pizzériákat, pénteken pedig szintén Pécsett, az építőanyag-kereskedőket, valamint a hét minden napján a vármegyében árusító szezonális zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak Szigetváron, a "SzigetvárRock" rendezvény árusai is.

Békés Vármegye

Június 10. és 14. között NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vendéglátóknál a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát ellenőrzik.

Győr-Moson-Sopron vármegye

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 10. és 12. között Lipóton végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 3-án a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júniusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. június 3. és 7. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 3., hétfő - Pásztói járás,
  • június 4., kedd - Balassagyarmati járás,
  • június 5., szerda - Bátonyterenyei járás,
  • június 6., csütörtök - Rétsági járás,
  • június 7., péntek - Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Mindezeken felül az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 23. héten a szezonálisan nyitva tartó vendéglátóhelyeken és üzletekben ellenőriznek. A revizorok vizsgálják, hogy az ismét üzembe helyezett pénztárgépeknél a szüneteltetés végét bejelentették-e az adózók, illetve a pénztárgépekből beérkeznek-e a forgalmi adatok.

Az ellenőrzések továbbá kiterjednek az online vásárlásokra és a jövedéki termékek ellenőrzésére. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 3. és 7. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

A várható helyszínek:

  • június 3., hétfő - Tolna,
  • június 4., kedd - Fadd, Gerjen,
  • június 5., szerda - Simontornya,
  • június 6., csütörtök - Szekszárd,
  • június 7., péntek - Decs.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 3. és 7. között a veszprémi és balatonalmádi járásban ellenőrzik a vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. május 13. és június 10. között a szezonális zöldség- és gyümölcskereskedőknél, a palántákat értékesítőknél, valamint az építőipari vállalkozásoknál ellenőriznek.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 22:10
×
×
×
×