eur:
385.28
usd:
354.85
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pexels.com

Hiába a gyors beavatkozás, tragédia történt a XV. kerületben

Egy idős férfi meghalt, miután kigyulladt egy hatvan négyzetméteres ház a XV. kerületi Damjanich utcában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese.

Dóka Imre azt írta, hogy az épület húsz négyzetméteres szobájában csaptak fel a lángok, egy ágy és annak környezete égett.

A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók kimentették, de a gyors beavatkozás ellenére meghalt.

Úgy folytatta: nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőberendezés okozta, de a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

Dóka Imre megjegyezte, hogy a tragédiával végződő lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek.

Az ő biztonságukat szolgálhatja egy füstérzékelő, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, a mostanihoz hasonló esetek a készülék használatával megelőzhetők lennének - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×