eur:
389.28
usd:
362.97
bux:
67961.43
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Visszavonul az ügyvédi tevékenységtől Karsai Dániel

Habár jogi praxisát feladja, emberi jogi küzdelmét nem adja fel, az iroda továbbra is képviselni fogja az Emberi Jogok Európai Bizottsága előtt.

"Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából, a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezen nyilatkozatát egyhangúlag elfogadta" - írja az ügyvédi iroda tájékoztatása nyomán a 444.

Az iroda hozzáteszi, hogy Karsai Dániel ügyvédi tevékenységének befejezése nem befolyásolja az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt az életvégi döntések szabadsága iránt folyamatban lévő ügyét, mivel képviseletét az Ügyvédi Iroda továbbra is ellátja.

Mint írják, az ALS betegséggel küzdő Karsai Dániel pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy így érje el, legalizálják az aktív eutanáziát Magyarországon. Az ügy körül jelentős társadalmi párbeszéd alakult ki, testvére, Karsai Péter népszavazási kezdeményezést is indított, mi viszont elbukott a Nemzeti Választási Irodánál.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×