eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor

Visszavonul az ügyvédi tevékenységtől Karsai Dániel

Habár jogi praxisát feladja, emberi jogi küzdelmét nem adja fel, az iroda továbbra is képviselni fogja az Emberi Jogok Európai Bizottsága előtt.

"Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából, a Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezen nyilatkozatát egyhangúlag elfogadta" - írja az ügyvédi iroda tájékoztatása nyomán a 444.

Az iroda hozzáteszi, hogy Karsai Dániel ügyvédi tevékenységének befejezése nem befolyásolja az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt az életvégi döntések szabadsága iránt folyamatban lévő ügyét, mivel képviseletét az Ügyvédi Iroda továbbra is ellátja.

Mint írják, az ALS betegséggel küzdő Karsai Dániel pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy így érje el, legalizálják az aktív eutanáziát Magyarországon. Az ügy körül jelentős társadalmi párbeszéd alakult ki, testvére, Karsai Péter népszavazási kezdeményezést is indított, mi viszont elbukott a Nemzeti Választási Irodánál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×