eur:
389.3
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára beszédet mond a 160 milliárd forintból megújult Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz átadóünnepségén a gödöllői vasútállomáson 2022. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Akadálymentesítést és a közlekedési csomópontok megújítását ígéri Vitézy Dávid

Az egykori közlekedési államtitkár a közösségi oldalán tette közzé terveit.

Vitézy Dávid szerint magára hagyták a körúton túli Budapestet. A főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott, hogy a kormány csak a Budai vár újjáépítésével foglalkozik, miközben a városvezetés legfontosabb beruházása a Lánchíd budai hídfőjének átépítése körforgalomból körforgalommá.

Az egykori közlekedési államtitkár úgy véli, hogy évtizedek óta senki sem foglalkozott azzal, hogy a budapestiek „milyen környezetben kénytelenek átszállni, várakozni, jegyet venni, hol tudnak jó kávét venni, vagy hazafelé bevásárolni átszállás közben”.

Mindannyian ismerjük a külső kerületek lepusztult közlekedési csomópontjaninak közös jellemzőit: ugyanazok a tócsák állnak ott eső után, mint gyermekkorunkban, a gyalogosok az évtizedek óta kitaposott ösvényeken járnak, az üzletek lepukkant bódékban működnek, ha még egyáltalán működnek – fogalmazott Vitézy Dávid.

„Időjárástól védett, tiszta és rendezett tereket hozunk létre. Kulturált és biztonságos körülményeket teremtünk, padokat, nyilvános WC-ket, átlátható és akadálymentes gyalogos útvonalakat. Főpolgármesterként vállalom, hogy megújítjuk és akadálymentesítjük Budapest nagy közlekedési csomópontjait” – mondta a főpolgármester-jelölt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×