eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára beszédet mond a 160 milliárd forintból megújult Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz átadóünnepségén a gödöllői vasútállomáson 2022. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Akadálymentesítést és a közlekedési csomópontok megújítását ígéri Vitézy Dávid

Az egykori közlekedési államtitkár a közösségi oldalán tette közzé terveit.

Vitézy Dávid szerint magára hagyták a körúton túli Budapestet. A főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott, hogy a kormány csak a Budai vár újjáépítésével foglalkozik, miközben a városvezetés legfontosabb beruházása a Lánchíd budai hídfőjének átépítése körforgalomból körforgalommá.

Az egykori közlekedési államtitkár úgy véli, hogy évtizedek óta senki sem foglalkozott azzal, hogy a budapestiek „milyen környezetben kénytelenek átszállni, várakozni, jegyet venni, hol tudnak jó kávét venni, vagy hazafelé bevásárolni átszállás közben”.

Mindannyian ismerjük a külső kerületek lepusztult közlekedési csomópontjaninak közös jellemzőit: ugyanazok a tócsák állnak ott eső után, mint gyermekkorunkban, a gyalogosok az évtizedek óta kitaposott ösvényeken járnak, az üzletek lepukkant bódékban működnek, ha még egyáltalán működnek – fogalmazott Vitézy Dávid.

„Időjárástól védett, tiszta és rendezett tereket hozunk létre. Kulturált és biztonságos körülményeket teremtünk, padokat, nyilvános WC-ket, átlátható és akadálymentes gyalogos útvonalakat. Főpolgármesterként vállalom, hogy megújítjuk és akadálymentesítjük Budapest nagy közlekedési csomópontjait” – mondta a főpolgármester-jelölt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×