eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kovács Zoltán Magyar Péterről: következmények nélkül ez nem fog hosszú távon működni

Varga Judit volt férjének ügyészségi kijelentéseiről mondott véleményt a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Szerda délelőtt tanúként hallgatták meg Magyar Pétert a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje többek között azt állítja, hogy manipulálták a Völner–Schadl-ügy iratait, és bizonyító erejű hangfelvételek is a rendelkezésére állnak, de ezeket egyelőre nem mutatta be.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Hír TV Napi aktuális című műsorában reagált, azt mondta, Magyar Péter "elhagyta a felesége és elvesztette a kormányzati megbízásait, ami láthatóan bosszúállásra sarkallja, a baloldali közeg pedig visszhangot ad a megnyilvánulásainak".

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője már hónapokkal ezelőtt a parlamentben, Jámbor András ellenzéki képviselő kérdésére nyilvánvalóvá tette: soha nem találkozott a végrehajtói kar volt vezetőjével, Schadl Györggyel, és nem is beszélt vele.

"Úgy látom, hogy a jogász képtelenségeket állít, mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni. A valóság majd meg fogja mérni az ő tetteit és kijelentéseit, ezért én azt gondolom, hogy következmények nélkül nem lehet hosszú távon ezt művelni" – mondta Kovács Zoltán.

Kocsis Máté: egy sértett ember vagdalkozása

Megszólalt az ügyben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki úgy látja, hogy Varga Judit volt férje bosszút akar állni, "a kormányt és annak tagjait okolja azért, mert elhagyta a felesége, és elveszítette a felesége által szerzett munkahelyeit”. Szerinte amit a jogász csinál, "az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása".

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×