eur:
391.09
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Hungarian forint money, Woman clutching a handful of banknotes, Large denominations, Inflation and financial situation in Hungary
Nyitókép: Andrzej Rostek/Getty Images

Magyar szerencsejátékosokat vertek át - itt az eredménye

Azzal verte át a fogyasztókat, hogy lemásolta a Szerencsejáték Zrt. egyes játékait.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022 őszén indított versenyfelügyeleti eljárást a Máltán bejegyzett Deutsche Lotto- und Sportwetten Limiteddel szemben, mert a cég vélhetően megtévesztette a hazai fogyasztókat a „Lottoland” fantázianevű, magyar nyelvű honlapjának szerencsejáték-szolgáltatásaival.

A GVH vizsgálata feltárta, hogy a máltai cég a Szerencsejáték Zrt. Hatos Lottó, Skandináv lottó, Kenó játékok szolgáltatásaihoz nagy mértékben hasonlító játékokat – „Hatoslottó Plusz”, „Skandináv lottó+”, „Keno24/7” – az EUROJACKPOT játékok esetében pedig teljesen névazonos szolgáltatásokat is – „EUROJACKPOT”, „EUROJACKPOT GO” – reklámozott. A GVH megállapította, hogy a cég szándékosan megtévesztette a fogyasztókat, azt a benyomást keltve bennük, hogy – a valóságtól eltérően – a szolgáltatásokat a Szerencsejáték Zrt. nyújtja. A cég emellett vagy egyáltalán nem, vagy pedig félreérthető módon jelenítette meg a szolgáltatást ténylegesen nyújtó, honlapot üzemeltető vállalkozást, azaz a saját cégnevét és elérhetőségét, így a fogadók azt sem tudhatták, hogy pontosan kivel is állnak jogviszonyban, lehetetlenné téve ezzel jogaik gyakorlását − írja a GVH a közleményében.

A GVH Versenytanácsa a bírság összegének meghatározásakor súlyosító körülményként vette figyelembe többek között, hogy a megcélzott fogyasztói kör egy része szerencsejáték-függősége miatt különösen sérülékeny, a jogsértő gyakorlat több éves időtartamát és intenzitását is, a vállalkozás felróható magatartását és azt, hogy egy időben több jogsértő fogyasztói tájékoztatást is közölt. A GVH Versenytanácsa végül 345 millió forintos versenyfelügyeleti bírságot szabott ki a vállalkozásra, figyelembe véve a bírságösszeg meghatározásakor, hogy a vállalkozás a határozat elleni jogorvoslati jogáról lemondott. A GVH eljárása alatt a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2023. szeptember 7-i határozatával 365 napra hozzáférhetetlenné tette a vállalkozás weboldalát Magyarországon.

A Szerencsejáték Zrt. a jogsértő gyakorlatok miatt beperelte a Lottoland üzemeltetőjét és vele szemben jogerősen védjegybitorlási pert nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×