eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pixabay

A hétvégén el lehet kezdeni összeszedni a zöldhulladékot

Március 4-én megkezdik a főváros tizenkilenc zöldövezetes kerületében a kerti zöldhulladék járatrendszerű elszállítását a Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai.

A közművek pénteki közleménye szerint az FKF logóval és "kerti zöldhulladékgyűjtő-zsák" felirattal ellátott zsákokban kihelyezett zöldhulladékot meghatározott napokon szállítja el a társaság Budapesten.

Az évente nem kevesebb, mint 30 ezer tonna zöldhulladék meghatározó részét a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ komposztáló üzemébe szállítják, kisebb része pedig néhány agglomerációs település hasonló célú létesítményére kerül - írták.

Az FKF a zöldhulladékot a társaság honlapján, kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja el.

Kérik a lakosságot, hogy a zöldhulladékot

csak a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig,

a gyűjtőjárművekkel megközelíthető, az ingatlan előtti, jól látható helyre helyezzék ki.

Címlapról ajánljuk
Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Burián Kata olimpiai szintes idővel nyert 200 méter háton pénteken az úszók országos bajnokságán, így Magyarország már 131 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a nyári játékokra. Reális számítások szerint a sportolói küldöttség létszáma megközelíti vagy akár meg is haladhatja a tokióit (173)
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×