eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Ostrom Eger "váráért" - Egyre több polgármesterjelölt ismert a vidéki nagyvárosokban

Egyre több nagyvárosban derül ki, hogy kik indulnak a polgármesteri címért. A Fidesz például Miskolcon egy független jelöltet támogat, Szegeden pedig egy volt tévést indít. Az ellenzék több helyen is megosztott.

Sorra jelentik be a pártok a vármegyeszékhelyeken, kit indítanak polgármesterjelöltként a júniusi önkormányzati választáson.

Pécsett Csizmadia Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője lesz az ellenzéki támogatással nyert Péterffy Attila kihívója.

A több mint 20 éve Szegedet vezető, korábban a szocialista párt, jelenleg pedig egy egyesület színeiben politizáló Botka László ellen pedig egy volt televíziós újságírót indítanak a kormánypártok. Fülöp László bemutatkozó videójában azt mondta, azon dolgozik majd, hogy Szeged a győztesek közé tartozzon.

"Meggyőződésem, hogy a következő öt év meghatározza városunk hosszú távú sorsát. Egyértelmű számomra, hogy Szegednek a helyes úton kell járnia, és városunknak készen kell állnia a következő évtizedek kihívásaira" - mondta.

Miskolcon is egy újságíró mögé állt be a Fidesz. A függetlenként, egy civil szervezet vezetőjeként induló rádiós műsorvezetőt, Tóth-Szántai Józsefet támogatják.

"Nincs több időnk várni. Ha nem lépünk, végleg lemaradunk. Van elképzelésem, programom és hitem. Ehhez kérem az önök, a civil szervezetek és a pártok támogatását" - közölte kampánya hajnalán.

Miskolcon újraindul a jelenlegi városvezető, Veres Pál, aki öt éve függetlenként az ellenzéki pártok támogatásával nyert. Az akkori ellenzéki egység azonban megbomlott, a DK és az LMP saját polgármesterjelöltet indít idén, Hegedűs Andreát.

Győr és Eger igen bonyolult helyzetű

Győrben is megosztott az ellenzék. Az MSZP Pollreisz Balázst, a párt győri önkormányzati képviselőjét és helyi elnökét ajánlja polgármesternek. Pintér Bencét, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület elnökét, győri újságírót az LMP és a Momentum támogatja. A Demokratikus Koalíció saját jelöltet jelentett be, Glázer Tímea önkormányzati képviselőt, a párt helyi elnökét. De indul Borkai Zsolt is, a város korábbi fideszes polgármestere, aki szexvideója miatt mondott le. Utódját, Dézsi Csaba Andrást jelöli idén is a Fidesz.

Debrecenben is újrázna a jelenlegi fideszes polgármester, a várost két ciklus óta vezető Papp László. Kihívója, Mándi László, a Momentum önkormányzati képviselője, akit az LMP és az MSZP is támogat. A DK még nem döntött arról, hogy beáll-e mögé, vagy saját jelöltet indítanak.

"A helyi hatalmasok a megkérdezésünk és meghallgatásunk nélkül egy vízzabáló és vízmérgező akkumulátorgyárnak adnák el a várost és szennyeznék be környezetünket" - fogalmazott korábban Mándi László.

Egerben Vágner Ákos agrármérnököt indítja a Fidesz, de a párt egykori frakcióvezetője, Oroján Sándor is elindul a polgármester-választáson egy civil szervezet jelöltjeként. A jelenlegi polgármester, a korábban ellenzéki összefogással nyert jobbikos, ma már független Mirkóczki Ádám újrázna, de a Momentum és a DK is indít saját jelöltet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×